Σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα προχωρούν την Τρίτη οι οδηγοί ταξί στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου», «στην κάθε καινοτομία – πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους μέχρι σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τα ταξί.

Επίσης, το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών «να νομοθετήσουν με δίκαιο τρόπο, έπεφτε πάνω σε τοίχο που ύψωναν οι θεσμοί». Και προσθέτει πως «τόσο ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης πήραν δημόσια θέση υπέρ των αιτημάτων του κλάδου μας.

Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους, είναι η δική μας απάντηση στην παρανομία και στην απάτη, που είχαν στήσει ξένα και εγχώρια συμφέροντα με τις ευλογίες προηγούμενων κυβερνήσεων».

Τέλος, καλεί τους οδηγούς ταξί να επιδείξουν σύνεση και υπομονή μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ενταση στη συγκέντρωση οδηγών ταξί στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση επικράτησε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 17:00 το απόγευμα.

Οι συγκεντρωμένοι, που αντιδρούν στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές», προσπάθησαν να λιντσάρουν συναδέλφους τους που δεν συμμετέχουν στην απεργία, ανάμεσα τους και οδηγούς της Uber.

Αυτή την ώρα περίπου 400 άτομα, βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης και φωνάζουν συνθήματα, ενώ αντιπροσωπία τους θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.