από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Επένδυση €4 εκατ. στην πυρασφάλεια από τη Fraport Greece

Προχωρά στην αγορά 10 νέων πυροσβεστικών οχημάτων
Επένδυση €4 εκατ. στην πυρασφάλεια από τη Fraport Greece
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στην αγορά 10 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, τρία εκ των οποίων έχουν ήδη σταλεί σε Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά και Ρόδο, προχώρησε για την ενίσχυση της πυρασφάλειας των αεροδρομίων η Fraport Greece. Μια επένδυση που στοχεύει ειδικότερα στην πυρόσβεση και τη διάσωση αεροσκαφών.

Η αγορά των οχημάτων γίνεται στο πλαίσιο της γενικής αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport Greece. Η πρώτη παράδοση έγινε στην Fraport Greece στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ εντός Απριλίου θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα επτά. Αυτά θα κατευθυνθούν στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, Σάμου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Κω και Ζακύνθου.

Επιπλέον, η Fraport Greece κάλυψε το κόστος της αρχικής εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και τα έξοδα αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας που ανέρχονται περίπου σε 800.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα η αγορά νέου εξοπλισμού περιλαμβάνει:

- 21 στολές χημικής προστασίας

- 65 νέες αναπνευστικές συσκευές

- 180 φιάλες αναπνευστικών συσκευών

- 518 πλήρεις συλλογές Μέσων Ατομικής Προστασίας για κάθε πυροσβέστη (κράνος, κουκούλα πυρκαγιάς, στολή καθημερινής υπηρεσίας, επενδυτής και περισκελίδα πυρκαγιάς, γάντια, μπότες)

- 14 ανιχνευτές εκρηκτικών αερίων

- 12 συλλογές φορητών διασωστικών εργαλείων (διαστολέας και κόφτης μετάλλων)  

- 15 ανεμιστήρες θετικής πίεσης απαγωγής καπνού

Με αφορμή την αγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Τσίνελ, δήλωσε: «Η ασφάλεια στα αεροδρόμια είναι εξαιρετικής σημασίας για εμάς στη Fraport Greece. Με την προσθήκη των 10 νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, αλλά και με τη στήριξή μας στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκπληρώνουμε τη δέσμευσή μας για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών συνθηκών στα 14 αεροδρόμια που λειτουργούμε τόσο για τους επιβάτες όσο και τους εργαζόμενους».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, η Fraport Greece έχει υπογράψει σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρόσβεσης και διάσωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια. Ως εκ τούτου, η εταιρεία, καταβάλει 10,5 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και 4% επί του ποσού αυτού ως ετήσιο διοικητικό τέλος διαχείρισης.

Η Fraport Greece έχει υπογράψει ξεχωριστή σύμβαση ύψους 800.000 ευρώ ετησίως με την Πολεμική Αεροπορία, για υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης στα αεροδρόμια Ακτίου και Χανίων. Σημειώνεται ότι όλα τα κόστη της τακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών επιβαρύνουν την εταιρεία.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.