Για την ανάγκη «άμεσης ενίσχυσης του Σώματος με εξοπλισμό, μέσα, υλικοτεχνική υποδομή, αύξηση των οργανικών θέσεων και άμεση ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός δράσεων, που θα είναι σε θέση μεταξύ άλλων και να διασφαλίζει την ασφάλεια των συναδέλφων» αναφέρθηκαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στις εργασίες Γενικού και Διοικητικού Συμβουλίου.

Το θέμα τέθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση της «αυξανόμενης έντασης στο Αιγαίο και την προκλητική στάση της Τουρκίας, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό περιστατικό με τον εμβολισμό του ΠΑΘ 090 καθώς και των διογκούμενων περιστατικών σε Πάτρα και Μυτιλήνη».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από αύριο αναμένεται να τεθεί το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη το ΠΑΘ 090 «Γαύδος» στην περιοχή των Ιμίων κατά τη διάρκεια επιχείρησης εμβολισμού του από τουρκική ακταιωρό στις 13 Φεβρουαρίου. Εκτιμάται πως το αργότερο στα μέσα Μαρτίου θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Υπενθυμίζεται πως με το πλήρωμα του σκάφους συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζητώντας να ενημερωθεί αναλυτικά από τον κυβερνήτη για το πως ακριβώς συνέβη το περιστατικό.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει νέο σκηνικό έντασης τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή όσο και στο υπόλοιπο Αιγαίο εν τούτοις τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή.
Επίσης στο χρονικό διάστημα από 10 έως 20 Μαρτίου αναμένονται οι κρίσεις των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αποφασίστηκε η παραμονή για ένα ακόμη χρόνο στην ηγεσία του Σώματος του Αντιναύαρχου ΛΣ Σταμάτη Ράπτη.