Αναστάτωση επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. από ρίψη χειροβομβίδας που φέρεται να έγινε από αντιεξουσιαστές το ξημέρωμα της Δευτέρας σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής και η οποία δεν φέρεται να έγινε αντιληπτή αρχικά από τους αστυνομικούς φρουρούς του.
Η ανησυχία προκύπτει από το γεγονός ότι ομάδες αναρχικών που δεν φαίνεται να ανήκουν σε ένοπλη οργάνωση έχουν στην διάθεση τους και χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες. Κάτι που επαναφέρει το θέμα εξοπλισμού τμήματος του αναρχικού χώρου και της επονομαζόμενης «πολιτοφυλακής» των Εξαρχείων. Με τον κίνδυνο επανάληψης μίας τέτοιας επίθεσης.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε στα πόδια ένας οδηγός ταξί που είχε κατεβεί εκείνη την ώρα από το όχημα του κι αρχικά είχε δοθεί η εικόνα ότι υπήρξε έκρηξη από βραχυκύκλωμα σε λάμπες κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί που ήσαν στην φρούρηση του κτιρίου νόμιζαν –όπως ανέφεραν αργότερα –ότι ήταν «μπουμπουνητά από δυνατή καταιγίδα» , «έκρηξη λάστιχου» ή «θόρυβος από εξάτμιση» κλπ.
Από την εξέταση όμως του οδηγού ταξί που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά κι από ευρήματα στον τόπο της επίθεσης, έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για μεταλλικά θραύσματα. Ακόμη από έλεγχο που υπήρξε κοντά στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε μικρός κρατήρας κι ίχνη της ρίψης χειροβομβίδας.
Στις 10 το πρωί υπήρξε ανάρτηση στο διαδικτυακό χώρο αντιεξουσιαστών «Indymedia» όπου υπήρξε ανάληψη της ευθύνης που σχετιζόταν με το αίτημα μη μεταγωγής από τις φυλακές Κορυδαλλού του αναρχικού Κ. Γιατζόγλου (σσ κατηγορήθηκε για το δέμα -βόμβα στον κ Λουκά Παπαδήμο πριν από εννιά μήνες) .
Το κείμενο που αναρτήθηκε είναι το εξής : «Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. «Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω», είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε. Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει» Massimo Passamani (ΣΣ Ιταλός αναρχικός) Τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας (από Κυριακή 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου»
Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σημειώνεται ότι σε ρίψη χειροβομβίδας είχε προχωρήσει -το Νοέμβριο του 2016- στην πρεσβεία της Γαλλίας, η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»