Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο κυρίως από τα νοτιοδυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα πλήξουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα.

Εκτός από τις βροχοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας, πάνω από τα 800, θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα βορειοδυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές.

Την Κυριακή βροχές θα πλήξουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ τη Δευτέρα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά
σταδιακά θα εξασθενήσουν.