Ευρεία σύσκεψη για την προσχολική εκπαίδευση με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παρόντες θα είναι οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Ο κ. Πατούλης επαναλαμβάνει το κοινό αίτημα του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων στους δήμους και των βρεφονηπιαγωγών να μη ψηφιστεί από τη Βουλή η ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε σχετική επιστολή του προς τους δημάρχους, τους ζητά να καλέσουν όλους τους γονείς να συνυπογράψουν την κοινή επιστολή που απέστειλε μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών στον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό.