Ζωντανεύει και πάλι ηΟικία Θεοτοκοπούλου, ένα διατηρητέο νεοκλασικό που μετά από πολλή δουλειά, μετατρέπεται σε μια νέα εστία δημιουργίας και δυναμισμού για την περιοχή τωνΠατησίων.
Η οικία Θεοτοκοπούλου θα φιλοξενήσει από τηνΠαρασκευή 23 Φεβρουαρίου δραστηριότητες πολιτισμού, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας παρέχοντας στέγη και βήμα έκφρασης για όλες τις δημιουργικές ομάδες της πόλης.
Πρόκειται για ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε στη δεκαετία του1920σε ένα περιβόλι έκτασης3,3στρεμμάτων. Έπειτα από αρκετές αλλαγές χρήσης και με τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής, στο τέλος του2005, το κτήμα αγοράστηκε από τον δήμο Αθηναίων. Η λειτουργία του υπάγεται στην αντιδημαρχία του δήμου Αθηναίων για το Παιδί, σε συνεργασία με τοΔίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων -AthensCultureNet, πρόγραμμα που έχει ως ιδρυτικό δωρητή τοΊδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων ο δήμαρχος κ.Γιώργος Καμίνης«επέλεξε την αποκατάσταση του διατηρητέου νεοκλασικού οικήματος επί της οδού Θεοτοκοπούλου 34στα Πατήσια ως έργο προτεραιότητας, εντάσσοντάς το, ήδη από την πρώτη δημαρχιακή θητεία, για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (2007-2013)».
Ποδαρικό κάνει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου,στις11.00,η ομάδα«PEOPLE BEHIND», που με κέφι και φαντασία αναλαμβάνουν να μάθουν τη χρήση τωνsocial media σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Τα μαθήματα αυτά θα πραγματοποιούνται για δέκα συνεχείς Παρασκευές, και η συμμετοχή είναι δωρεάν όπως για το σύνολο των δράσεων που θα λάβουν χώρο στην Οικία Θεοτοκοπούλου.
Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, από την εκμάθηση χρήσηςtabletκαι ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέχρι μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικό παιχνίδι, διαλέξεις για την ισότητα των φύλων, την αποδοχή του διαφορετικού και την αρχιτεκτονική της Αθήνας.
Την διοργάνωση έχουν αναλάβει μέλη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί της πόλης, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της δήμου Αθηναίων να φέρει τον πολιτισμό στις γειτονιές.
Το αναλυτικό πρόγραμμα με τηλέφωνα επικοινωνίας για την κράτηση θέσεων και πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα athensculturenet.com