Σε ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας με τίτλο «Οι Ουκρανοί φασίστες του «Δεξιού τομέα» έρχονται στην Ελλάδα» αναφέρεται στους οπαδούς της ουκρανικής Δυναμό Κιέβου η οποία θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Όπως λέει «την Πέμπτη 15 Φλεβάρη διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας για το UEFA Europa League ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Δυναμό Κιέβου. Υπό κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει τίποτα πιο αδιάφορο για μια αναρχική συλλογικότητα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν είναι όμως κανονικές οι συνθήκες αυτή τη φορά.Μαζί με τους ποδοσφαιριστές της Δυναμό Κιέβου θα καταφθάσει και ένας σημαντικός αριθμός οργανωμένων οπαδών της, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Η παρουσία οργανωμένων οπαδών της Δυναμό Κιέβου είναι μια πρόκληση για όλο τον αντιφασιστικό κόσμο είτε έχει σχέση με τα γήπεδα είτε δεν περνάει ούτε από έξω… Οι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου λοιπόν είναι φασίστες. Ούτε αυτό από μόνο του θα αρκούσε για να κάνει μια αναρχική ομάδα να απευθυνθεί δημόσια, είναι βασικά δουλειά των αντιφασιστών οπαδών να αντιμετωπίσουν φασίστες οπαδούς.»

Και προσθέτει: «Οι Ουκρανοί φασίστες, οπαδοί της Δυναμό Κιέβου όμως είναι πολλά περισσότερα. Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια απο την πορτοκαλί επανάσταση που ανέτρεψε το φιλορωσικό καθεστώς στην Ουκρανία και επέβαλε ένα φιλοαμερικάνικο. Ακολούθησε πόλεμος στον Ουκρανικό νότο που οδήγησε στην απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία, ενώ ανεξαρτησία έχουν κηρύξει και οι περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, ακόμα και τώρα μάχες και συγκρούσεις ξεσπάνε διαρκώς. Από την πορτοκαλί επανάσταση και μετά την πολιτική ηγεμονία -και τους δρόμους- την κέρδισε η Ουκρανική ακροδεξιά. Οι φασίστες του «Δεξιού τομέα» πρωταγωνίστησαν όχι μόνο στην πάλη ενάντια στο φιλορωσικό καθεστώς αλλά και έναντι σε οποιονδήποτε άλλον σήκωσε κεφάλι και στο εσωτερικό της Ουκρανικής κοινωνίας, αναρχικούς, αριστερούς, διανοούμενους, lgbt κοινότητα… Τέλος, πρωταγωνιστούν ακόμα στον πόλεμο και τις σφαγές ενάντια σε ρωσικούς πληθυσμούς και όσους αντιστέκονται στο φιλοαμερικανικό καθεστώς του Κιέβου. Ο «Δεξιός τομέας» είναι στην ουσία ένας πανίσχυρος ναζιστικός στρατός με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, που όπως κάθε τέτοιος στρατός έχει μαζέψει στους κόλπους λούμπεν και άγρια νεολαιίστικα στοιχεία. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι η καρδιά των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων του «Δεξιού τομέα». Βαρύνονται με χιλιάδες εγκλήματα. Λυντσαρίσματα, επιθέσεις, δολοφονίες, σφαγές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό τη 2α Μάη του 2014 μετά τον εγκλωβισμό εκεί εκατοντάδες καταδιωκόμενων συνδικαλιστών και αριστερών. Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς 48 άτομα κάηκαν ζωντανά ή πυροβολήθηκαν καθώς πήδαγαν από τα παράθυρα για να σωθούν, ενώ πρόσφατες δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν τελικά για πάνω απο 300 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Αυτοί οι φασίστες έρχονται στην Ελλάδα εν όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα της 15ης Φλεβάρη.»
Ακόμη σημειώνει ο Ρουβίκωνας ότι «είναι καθήκον πρώτα από όλα των αντιφασιστών στις κερκίδες, ανεξάρτητα ποια ομάδα υποστηρίζουν να αντιπαρατεθούν και να δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον φασιστικό οχετό του «Δεξιού τομέα» (που ας μην ξεχνάμε, είχε ζωτικές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή)…Κάθε φασιστική πρόκληση, κάθε παρουσία τέτοιων αντικοινωνικών στοιχείων, τέτοιων φονιάδων, είτε είναι Έλληνες είτε Ουκρανοί, είτε οτιδήποτε, πρέπει να απαντιέται. Και ως ένα διεθνιστικό σινιάλο, αυτή τη φορά στους Ουκρανούς και Ρώσους αντιφασίστες, και ως ένα σινιάλο στην Ελληνική κυρίαρχη τάξη: μην ελπίζετε, ο φασιστικός σας σύμμαχος θα τσακιστεί.»