Στο ΣτΕ θα εκδικαστεί τελικά, ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, η υπόθεση του ασύλου του τούρκου αξιωματικού, εκ των οκτώ, που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας -υπό τον Νικόλαο Σακελλαρίου και με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων Αθανάσιου Ράντου και Χρήστου Ράμμου– έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα και απεφάνθη ότι πρέπει να δικαστεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η υπόθεση του Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί. Εντός της προσεχούς εβδομάδας, θα οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης και θα οριστεί ο εισηγητής της υπόθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς, καθώς η απόφαση θεωρείται ότι θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα_ εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.
Το σχετικό αίτημα για εκδίκαση στο ΣτΕ είχαν υποβάλει οι νομικοί παραστάτες του τούρκου Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης, καθώς και η νομική διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες δια του Βασίλη Παπαδόπουλου.
Η δίκη που είχε οριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ως προς τη σχετική αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ακυρώνεται.