Νέα διήμερη άδεια χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ύστερα από σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από τη φυλακή σήμερα το πρωί στις 9.00 και θα επιστρέψει την Κυριακή.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι του, στον Βαρνάβα, η μη απομάκρυνση από τον οικείο δήμο καθώς και παρουσία δυο φορές την ημέρα στο ΑΤ της περιοχής.

Η απόφαση του Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη όπως και την πρώτη φορά, με τη διαφορά ότι τότε προήδρευε ο εισαγγελέας Σαββαΐδης ενώ τώρα η άδεια έχει την υπογραφή του εισαγγελέα Σπηλιώτη.

Η πρώτη φορά κατά την οποία έλαβε άδεια ήταν προ διμήνου, προκαλώντας αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων, καθώς και εκπροσώπους πρεσβειών χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Κάλεσμα του Ρουβίκωνα για θερμή υποδοχή στον Κουφοντίνα

Κάλεσμα προκειμένου να υπάρξει θερμή υποδοχή στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος την Παρασκευή παίρνει νέα 48ωρη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, απευθύνει ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το μέλος του Ρουβίκωνα -πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που λίγο πριν το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία είχε αναφέρει πως μπορεί να χυθεί αίμα- σημειώνει χαρακτηριστικά πως «αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή πρότυπο, Δημήτρη Κουφοντίνα».

Υπενθυμίζεται πως πριν από τρεις μήνες, όταν είχε πάρει για πρώτη φορά άδεια ο εκτελεστής της «17Ν», ομάδα νεαρών τον υποδέχτηκε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, φωνάζοντας το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Ανάμεσα στους νεαρούς ήταν ο γιος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, καθώς και ένας νεαρός που είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη μαζί με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.