Ξεκινούν από την αναβάθμιση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης και του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, οι εργασίες ανάπτυξης του αεροδρομίου της Κω από την Fraport Greece. Προκειμένου να εκτελεσθούν οι απαραίτητες εργασίες κρίνεται επιτακτική η μερική αναστολή της χρήσης του αεροδρομίου από τις 4 έως και τις 19 Μαρτίου 2018.
Στο πλαίσιο του τετραετούς επενδυτικού προγράμματος της Fraport Greece, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις στα αεροδρόμια Μυκόνου και Κεφαλονιάς, έργα εσωτερικής αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς και στους εμπορικούς χώρους του αερολιμένα Ζακύνθου. Επίσης, έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες για Άκτιο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Στο αεροδρόμιο της Κω, το οποίο παρουσίασε κατά την προηγούμενη χρονιά αύξηση της τάξεως του 20,7% στην κίνηση επιβατών με 2,3 εκατ. επιβάτες, οι εργασίες ξεκινούν από την επισκευή των φθορών και την ενίσχυση του διαδρόμου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Κατά το διάστημα που απαιτείται μερική αναστολή της χρήσης του αεροδρομίου, τα περιστατικά αεροδιακομιδής ασθενών να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με χρήση ελικοπτέρων.
«Τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κω έχουν ξεκινήσει. Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και για το λόγο αυτό προχωράμε στην ανακατασκευή του διαδρόμου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Το αεροδρόμιο της Κω θα υποδεχθεί την καλοκαιρινή περίοδο με νέες υποδομές που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Παράλληλα η Fraport Greece ξεκινάει τα έργα για έναν ολοκαίνουριο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει το παλιό κτήριο» δήλωσε σχετικά ο κ. Αλεξάντερ Τσινέλ, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece.
Στα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κω περιλαμβάνονται ο νέος τερματικός σταθμός, έκτασης 23.106 τ.μ., που θα επιφέρει συνολική αύξηση 201% στην έκταση του αεροδρομίου σε σχέση με σήμερα. Επίσης, νέος πυροσβεστικός σταθμός, ανακαίνιση/επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, 75% αύξηση των σταθμών Check-in (από 16 σε 28) και 125% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 9).