Σε σχετικά καλό σημείο εκτιμάται ότι βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την δολοφονία, το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου στο Χαϊδάρι του 57χρονου επιχειρηματία, με ποινικές εμπλοκές, Βασίλη Στεφανάκου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φέρεται να έχουν πάρει καταθέσεις από 3-4 άτομα από τον χώρο των εκβιαστών σχετικά με τον εντολέα της εν ψυχρώ δολοφονίας, ενώ προχωρούν σε σαρώσεις και συνδυασμούς κλήσεων από το σημείο όπου υπήρξε η δολοφονική επίθεση ώστε να συνδυασθούν με αριθμούς τηλεφώνων που φέρεται να είχε ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης, για τον οποίο εκτιμάται ότι είναι Ελληνας «νονός» της νύκτας

Σε βίντεο διάρκεια 29 δευτερολέπτων – είχε τεθεί υπ όψιν του «Βήματος» προ δέκα ημερών – από κάμερα στο κατάστημα του επιχειρηματία φαίνεται η προσέγγιση μίας μοτοσικλέτας με δύο άτομα, η αποβίβαση του εκτελεστή που διανύει μια απόσταση περίπου 50 μέτρων με γρήγορο «χοροπηδηχτό» βήμα και ο οποίος αιφνιδιάζει τον επιχειρηματία που είχε κοντοσταθεί για πέντε λεπτά στην είσοδο του καταστήματος, συνομιλούσε με κάποιον συνεργάτη του κι ύστερα κατευθύνθηκε στο μαύρο τζιπ.

Ωστόσο πριν κλείσει την πόρτα φαίνεται να δέχεται πυρά από το καλάσνικοφ. Στο ζούμ του βίντεο φαίνεται οι σφαίρες και τα θραύσματα να εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά του αυτοκινήτου κι ύστερα η πόρτα του τζιπ να κλείνει.

Ακολούθως ο δράστης να επιβιβάζεται η μοτοσικλέτα που είχε φθάσει στο σημείο του φόνου. Από το βίντεο φαίνεται ότι την σκηνή του φόνου παρακολουθούν έντρομοι οδηγοί διερχομένων αυτοκινήτων. Σημειώνεται ότι ζητούμενο για τους αστυνομικούς είναι ν απομονώσουν την κλήση που φέρεται να έγινε από συνεργό των εκτελεστών που παρακολουθούσε τις κινήσεις στο κατάστημα του Β. Στεφανάκου κι όταν είδε ότι κατέβαινε μόνος, χωρίς συνοδεία και συνομιλούσε αμέριμνος, έσπευσαν να ειδοποιήσουν τους δολοφόνους που περίμεναν σε άλλο σημείο.