από metereologos.gr
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
 

Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα

Για 140.000 συγκεντρωμένους κάνει λόγο η Αστυνομία - Ανάρτηση στο Facebook της κόρης του Γιάννη Ρίτσου
 Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


17:36
Ανοιξε και ο σταθμός Σύνταγμα του Μετρό

17:14
Ανοιξε ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό

16:21
Η κόρη του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου, Ερη έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:

«Μαθαίνω πως στο συλλαλητήριο ακούστηκε η Ρωμιοσύνη: "Τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας".
Βέβαια ο Ρίτσος όταν έγραφε τους στίχους αυτούς δεν είχε υπ' όψιν του τη συγκεκριμένη σημερινή χρήση από τα πάσης φύσεως παλληκάρια που γίνανε μαλλιά κουβάρια...
(Εκτός και αν η χρήση από πλευράς διοργανωτών είναι μια συμβολική χειρονομία συμφιλίωσης με τη γείτονα χώρα. Επί μακεδονικού εδάφους όλοι μαζί, το χώμα της Μακεδονίας είναι δικό τους και δικό μας!
Οπότε, πάσο!)
»16:20
Ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».

16:06
Μικροένταση καθώς ακροδεξιοί επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου

15:50
Ανοιξε ο σταθμός του Μετρό και του ηλεκτρικού στην Ομόνοια

15:45
Ενταση στον φραγμό της Πανεπιστημίου με ομάδα χρισαυγιτών

15:40 Ανθρωποι όλων των ηλικιών και από όλη σχεδόν την χώρα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, κάποιοι τις είχαν κρεμάσει στην πλάτη τους, και πανό φώναζαν συνθήματα για την Μακεδονία.

«Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν την Μακεδονία. Εγώ είμαι από την Λάρισα. Ας τους δώσουμε λοιπον και την Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα αν είναι έτσι» λεει ο κ. Δημήτρης ανηφοριζοντας την Σταδίου για να παρακολουθήσει την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.

«Ξεκινήσαμε ξημερώματα από την Θεσσαλονίκη για να παρευρεθούμε στο συλλαλητήριο. Να βρόντο φωνάξουμε ότι η Μακεδονία μας είναι Ελληνική. Όλοι η οικογένεια μαζί, με τα εγγόνια μας. Για να μάθουν και αυτα ότι η Μακεδονία μας δεν πουλιέται» δηλώνει η κυρία Λίτσα κρατώντας στην αγκαλιά της τον τετράχρονο εγγονό της.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς έχουμε την δύναμη στα χέρια μας. Ο ελληνικός λαός. Εμείς λέμε όχι στην συνθέτη ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Αρκετά τους αφήσαμε τόσα χρόνια να καπιλευονται την ιστορία μας» λέει αγανακτισμενος ο κ. Θανάσης από την Πάτρα.

15:30
Ομιλία του καθηγητή Γ. Κασιμάτη

15:23
Ομιλίες των εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία της πΓΔΜ, μετά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον λόγο πήρε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο, διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου. «Η Εκκλησία της Ελλάδος, που διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό του Έθνους, στηρίζει κάθε έκφραση υπεράσπισης των δικαίων της Μακεδονίας, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς. Σέβεται τον διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας αλλά και τις ανησυχίες του κλήρου και των πολιτών. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή οποιοδήποτε άλλο παράγωγο ως συστατικό τού ονόματος άλλου κράτους» τόνισε ο μητροπολίτης Σύρου. «Με το όνομα Μακεδονία, το κράτος των Σκοπίων εκφράζει αλυτρωτικές διαθέσεις. Είναι ιερή ευθύνη της Εκκλησίας να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως» σημείωσε ο κ. Δωρόθεος, για να επισημάνει: «Ας γίνει αυτό το συλλαλητήριο σήμερα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

15:20
Πολλοί ήταν οι πολιτικοί που κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Ξεχώρισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά. Ηταν ακόμη εκεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Εύα Καϊλή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. κ. Κατσίκης κ.α

15:17
Αδειασαν τα Προπύλαια από τους αντιεξουσιαστές. Ολα ήρεμα στο κέντρο της Αθήνας

15:14
Αποχωρούν σιγά - σιγά οι αντιεξουσιαστές από τα Προπύλαια

15:12
Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη. Τελέίωσε με τη φράση: «Η Μακεδονία είναι, ήταν και θα είναι ελληνική»

15:10
Ο Μίκης Θεοδωράκης ζητάει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό.

Βασικά σημεία της συγκινητικής ομιλίας που έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο είναι τα εξής:

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ» ήταν τα πρώτα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη με τα οποία ο διάσημος μουσικοσυνθέτης απευθύνθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ένα όνομα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.

«Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» είπε ο Μίκης.

«Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη και σας διαβάζω ένα σημαδιακό απόσπασμα» συνέχισε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές που φώναζαν ρυθμικά: «Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» και «κάτω τα χέρια απ' τη Μακεδονία».
«Το πνεύμα με το Θαλή του Θουκιδίδη τον Πρωταγόρα τους τραγικούς την τόλμη του Θεμιστοκλη και του Κολοκοτρώνη».

Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος.
Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.

Αριστερόστροφος, ο πιο επικίνδυνος φασισμός
«Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη» επισήμανε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Και τώρα που ξεδίπλωσα την ταυτότητά μου μπορώ να αρχίσω την ομιλία μου
Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα όπου μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ τα προβλήματα αυτά.

Οι Σκοπιανοί παραποιούν σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα

Με όχημα το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια και παραποιώντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου.

Να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου με μια κολοσσιαία προπαγάνδα κατόρθωσαν να παρασύρουν μεγάλο αριθμό κρατών επικουρούμενοι από τη βοήθεια των Ελλήνων που δεν προσπάθησαν να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων την χονδροειδή παραποίηση της ιστορίας

Είναι και δική μας ευθύνη που επιτρέψαμε να ανατρέφονται γενιές Σκοπιανών με αυτό τον μύθο.

Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας στον ελληνικό λαό.

Να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία

Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Και να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία γιατί αν το κάνουμε είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια με τα ίδια μας τα χέρια.

Όχι σε άνω, κάτω, νέα ή... επί τα αυτά Μακεδονία

«Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών του 1992 αποφάσισε για μια κοινή εθνική γραμμή πλεύσης στην οποία δεν θα υπήρχε με κανέναν τρόπο η λέξη Μακεδονία με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς όπως άνω, κάτω ή επί τα αυτά ή ακόμα χειρότερα νέα γιατί ανακηρύσσει ως διάδοχό της μια περιοχή με άλλο λαό» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Οι Σκοπιανοί μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους

Τυχόν υποχώρηση από αυτή την αρχή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας. Αν υποχωρήσουμε από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους.

Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας δεδομένου ότι υπάρχουν διεθνείς δυνάμεις που θέλουν τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων.

Μετά τη Γιουγκοσλαβία το επόμενο βήμα είναι η χώρα μας.
α μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται ολοένα και περισσότερο ορατά.

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν επιτρέψουμε να περάσει ένα τραγικό ψέμα
Χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη δική μας ψήφο για να έρχονται αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση. Τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν υποχωρήσουμε, ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει ένα τραγικό ψέμα με ολέθριες συνέπειες για την πατρίδα μας.

Κουτόχορτο οι παραχωρήσεις του Ζάεφ

«Οι περίφημες παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ όπως και τα σχετικά σύνθετα για την ονομασία είναι σκέτο κουτόχορτο» υπογράμμισε ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπλήρωσε: «Είναι κουτοπονηριές που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων».

Για εμάς είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό αφού η ονομασία του όποιου αεροδρομίου είναι στη δική τους ευχέρεια. Αλήθεια τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας; Και ζητάω συγγνώμη γι' αυτή την έκφραση μας από όλους αυτούς τους ξένους και τους δικούς μας που πιστεύουν ότι επειδή μας έχουν οδηγήσει στα Μνημόνια ότι μας έχουν
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γύρω πιστεύουν ότι ο Έλληνας έχει μεταφερθεί σε ραγιά.
Βεβαίως είμαστε ένας λαός που επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς παράλληλ όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες δυνάμεις εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Και για αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες και να παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας μας.
Η κατάσταση αυτή της συνέχισης του στάτους κβο θα πρέπει να ληφθεί ως η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε στη σκληρή πραγματικότητα στην ουσία όμως εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Τ ο γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία παραβλέποντας ότι έτσι γελιοπιούνται στην ιστορία δεν νομίζω ότι αυτό μας αφορά. Η δική μας απόφαση είναι αυτή που θα νομιμοποίησει ιστορικά και θα τελεσιδικήσει το θέμα αυτό. Μόνο εμείς μπορούμε αν δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται ένα βήμα του Ελληνισμού. Για να το πω πιο απλά: χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι κάλπικοι όπως είναι σήμερα.

Εφόσον εμείς αρνούμαστε όπως είπα να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ζωή μας όπως κάνουμε τόσα χρόνια. Λίγο νερό δεν βλάπτει. Νερό ελληνικό ή μακεδονικό.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας - «Αν διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό»

Εμείς ως υπεύθυνος λαός κληρονόμος μιας μεγάλης ιστορίας θα ακολουθήσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης αλλά δεν θα δώσουμε όμως τη συναίνεσή μας να γίνουν μέλος της ευρωπαικής οικογένειας.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και μπροστά στην πιθανότητα να αρνηθούμε ακόμα και καταστάσεις εθνικής τραγωδίας θεωρώ ότι την ευθύνη των αποφάσεων δεν είναι ορθό να τις επωμιστεί μόνη της μια κυβέρνηση, όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας όπως η σημερινή, αλλά ακόμα και μια κυβέρνηση λαϊκής πλειοψηφίας. Ποια είναι η λύση; Το δημοψήφισμα; Για εμάς η θέση του ελληνικού λαού στο συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σαφής και αυτονόητη που δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Εάν όμως κάποια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε οποιαδήποτε ονομασία απλή ή σύνθετη που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό.

Εμείς οι Έλληνες πολίτες που δεν δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές ενώ η χώρα βρίσκεται μπροστά σε τόσο σοβαρά προβληματα ικανά να μας επηρεάσουν για αρκετές δεκαετίες.

Απευθύνω έκκληση στους βουλευτές που έχουν το δικαίωμα να διενεργήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα,.

Αγαπητοί φίλοι πατριώτες και πατριώτισσες, σ΄ολη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι και αυτό το μεγάλο πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας είμαστε όλοι πατριώτες.

Όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η Ελλάδα έχει περισσότερο από κάθε φορά την ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν ενωμένοι την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός

14:50
Διμοιρια των ΜΑΤ μπαίνει ως φραγμός μπροστά σε χρυσαυγίτες που συγκεντρώθηκαν στην Κλαυθμώνος φωνάζοντας συνθήματα προς την πλευρά των αντεξουσιαστών14:44
Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη

14:42
Ο Μίκης Θεοδωράκης προς την εξέδρα για την ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους

14:25
Καθώς η Πανεπιστημίου και η Σταδίου έχει τους φραγμούς της Αστυνομίας υπάρχει πολύς κόσμος στη Βασιλίσσης Σοφίας ως το Χίλτον και στην λεωφόρο Αμαλίας έως την λεωφόρο Συγγρού

14:23
Η επίσημη έναρξη του συλλαλητηρίου πηγαίνει για τις 14:45

14:15
Στο Σύνταγμα, ανάμεσα στους πολίτες που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εφτασε στο Σύνταγμα και μετέβει στο ξενοδοχείο που βρισκόταν ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο κ.Σαμαράς δήλωσε: «Αυτη η συγκλονιστική εικόνα ενότητας και αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού θα φτάσει έξω. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν όλοι. Και ποιος δεν είναι συγκινημένος».

14:00
Επίσημα η έναρξη του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό

13:45
Συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της Αριστεράς στα Προπύλαια, φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα. Με κεντρικό σύνθημα «καμία ανοχή σε εθνικισμό και φασισμό» οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στο συλλαλητήριο για την πΓΔΜ.


13:30
Συνεχίζεται η προσέλευση στα συλλαλητήριο του Συντάγματος

12:45
Σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια

12:30
Εφτασε εν μέσω χειροκροτημάτων στο Σύνταγμα ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την πΓΔΜ. Στα μεγάφωνα της πλατείας Συντάγματος ακουγόταν «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» ενώ οι διαδηλωτές έλεγαν προς τον κ. Θεοδωράκη «Σε ευχαριστούμε δάσκαλε». Θα παραμείνει μέχρι την έναρξη του συλλαλητηρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να βρεθεί στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να μιλήσει στους χιλιάδες διαδηλωτές.

12:11 Κλείνουν σιγά -σιγά οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας


12:00
Ξεκίνησε η αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια. Μέχρι στιγμής γύρω στα 500 άτομα πολλά με καλυμμένα πρόσωπα. Μια μεγάλη ομάδα ήρθε με πορεία από τα Εξάρχεια.Ενα από τα συνθήματα «Φαβτάζει ωραία καμμένη η σημαία»11:50 Δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας πετούν πάνω από την Αθήνα

11:40 Ησυχία στα Προπύλαια - Διπλός φραγμός της Αστυνομίας και στην Πανεπιστημίου στα ίδια σημεία με της Σταδίου


11:32
Κλειστός και ο σταθμός του ηλεκτρικού στην Ομόνοια - Διπλός φραγμός από κλούβες στην οδό Σταδίου, ο ένας λίγο πριν την Ιμήρου και ο άλλος στο ύψος της Αμερικής

11:28 Κλείνει το κέντρο της Αθήνας - Κάποιοι δρόμοι έχουν κλείσει ήδη - Σταδιακά φτάνουν τα πούλμαν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας - Οι Κρητικοί που έφτασαν το πρωί με τα πλοία στον Πειραιά είναι ήδη στην πλατεία Συντάγματος με παραδοσιακές στολές


Πριν το συλλαλητήριο


Στις 14.00 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος. Το Σάββατο έγιναν οι τελευταίες προετοιμασίες με τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και την τοποθέτηση της εξέδρας των ομιλητών στις αρχές του πεζόδρομου της Ερμού έτσι ώστε οι ομιλητές να κοιτάζουν προς την πλατεία και το κτίριο της Βουλής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών αναμένονται στο κέντρο της Αθήνας πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που θα έρθουν με 1000-1500 λεωφορεία.

Είναι ενδεικτικό ότι από τα μεσάνυκτα σταδιακά κυρίως από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας ξεκίνησαν λεωφορεία με συμμετέχοντες ενώ από τις 05.00 από τη Θεσσαλονίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινούν πούλμαν κάθε 5-10 λεπτά. Όπως έλεγαν οι διοργανωτές τα πούλμαν θα σταματούσαν προσωρινά στα διόδια Αφιδνών και από εκεί συνοδεία περιπολικών θα κατευθύνονταν στα σημεία που είχαν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σημεία αυτά ήταν το πάρκινγκ του κλειστού του μπάντμιντον στο Γουδί ώστε οι συμμετέχοντες να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα με τη γραμμή 3 του Μετρό ως το Μοναστηράκι μιας και από τις 10.00 έχει δοθεί εντολή από την Αστυνομία να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό σε «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια». Ενδεχομένως επίσης να χρησιμοποιηθεί και ο χώρος του πάρκινγκ στο ΟΑΚΑ.

Όσα λεωφορεία ξεκινούν από Πελοπόννησο, δυτική Ελλάδα, από το λιμάνι του Πειραιά με συμμετέχοντες από τα νησιά και κυρίως από Κρήτη αλλά και από διάφορα σημεία της Αττικής όπως τον Πειραιά αναμένεται να κινηθούν προς τη Συγγρού ώστε οι συμμετέχοντες να κατευθυνθούν πεζή προς το Σύνταγμα από το ύψος του σταθμού του Μετρό «Συγγρού – Φιξ» ή να προσεγγίσουν το χώρο της συγκέντρωσης χρησιμοποιώντας τους συρμούς ως τον σταθμό «Ακρόπολη». Τα λεωφορεία αυτά αναμένεται να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ του γηπέδου του ταε-κβο-ντο στο Φάληρο.

Επιπλέον πολλοί συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο θα έρθουν με ΙΧ αυτοκίνητα.

Εκτιμάται πως μετά τις 10 το πρωί σταδιακά θα φτάνουν οι πρώτοι συμμετέχοντες στο Σύνταγμα ενώ υπενθυμίζεται πως από τα μεσάνυχτα έχει τεθεί σε ισχύ σε απαγόρευση στάσης – στάθμευσης σε πολλούς δρόμους της Αθήνας και ανάλογα με τον ρυθμό προσέλευσης θα αποφασιστεί πότε θα κλείσει το κέντρο της πόλης. Επίσης θα γίνουν τροποποιήσεις και σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Σε επιφυλακή βρίσκεται από το πρωί σχεδόν το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική με στόχο τόσο το συλλαλητήριο όσο και η αντισυγκέντρωση των αντεξουσιαστών στις 12.00 στα Προπύλαια να γίνουν χωρίς επεισόδια. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα στηθούν φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ τόσο στην οδό Πανεπιστημίου όσο και στην οδό Σταδίου για να αποτρέψουν τους αντεξουσιαστές να κινηθούν προς το Σύνταγμα.

Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται το κτίριο της Βουλής και υπουργεία στο Σύνταγμά ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται αστυνομικοί στα σημεία που θα σταθμεύσουν τα λεωφορεία, σε σταθμούς μετρό και περιμετρικά του χώρου του συλλαλητηρίου έτσι ώστε τόσο η προσέγγιση όσο και η αποχώρηση των συμμετεχόντων να γίνει απρόσκοπτα.

Το εκλογικό τμήμα για τις κυπριακές εκλογές

Επίσης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η διενέργεια της ψηφοφορίας, στο πλαίσιο των Προεδρικών Εκλογών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί στο Σχολικό Συγκρότημα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών (επί της οδού Π. Κυριακού στην περιοχή των Αμπελοκήπων), δεν θα επηρεαστεί από τις προαναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα ληφθούν ειδικά τροχονομικά μέτρα για την διευκόλυνση και την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των ψηφοφόρων.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλαλητήριο Κυριακής: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν - Μετρό: Ποιοι σταθμοί και πότε θα είναι κλειστοί 
Τρεις πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων εξηγούν γιατί δεν θα παρευρεθούν στο συλλαλητήριο 
Ρουβίκωνας για συλλαλητήριο για «Μακεδονικό» 
Στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το «Μακεδονικό» αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου 
Ποιος θα διοργανώσει το συλλαλητήριο της Αθήνας για την πΓΔΜ 
Ηχογραφημένο μήνυμα Μ.Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για πΓΔΜ 
Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα συμμετάσχει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών 
Στις 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για την πΓΔΜ 
Κικίλιας: Θα παρευρεθώ στο συλλαλητήριο της Αθήνας για πΓΔΜ 
 
 
σχόλια (30)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  είναι λίγοι 200.000 πολίτες??? | 05/02/2018 17:28
  Ο Θεοδωράκης είναι Θεοδωράκης, θα είναι Θεοδωράκης. Έχει την αξία του, λόγω του έργου του! Η διοργάνωση, που φέρει την υπογραφή της σύλληψης, εκτέλεσης και εν τέλει συμπερασματικής δράσης πρέπει να απομακρυνθεί πάραυτα. Σκεφτείτε το ζόρι που έπεσε στις πλάτες του Έλληνα εθνικόφρονα, που τόσα χρόνια τον μάθαιναν ότι ο "ψηλός" είναι κουμμούνι, άθλιος κ.ά, και στην κρίσιμη στιγμή, του τον φοράν καπέλο. Δηλαδή γλυκέ μου Άδωνι, Αριστερός πρέπει να μιλήσει για να έχει μια συγκέντρωσή σου, υπεραξία??? Και που πάει έτσι η ηγεμονία της δικής σου ιδεολογίας? Δεν διαθέτει η Δεξιά, κάποιον Άξιο, να μιλήσει ανάλογα? Να έχει τη σκιά του Μίκη!
  Μετανάστης
  απάντηση11
   
   
  ΜΙΚΥΣ Ο ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑΣ | 05/02/2018 12:27
  Εάν ισχύουν όσα διαβάζουμε, ο γιος του κτηνανθρώπου βασανιστή της Μακρονήσου Σκαλούμπακα. δήλωσε ότι ακούγοντας τον Μικη, ήταν σαν να άκουγε τον πατέρα του!!!!!!!!!!!!!!!! Αν ο Μίκης δεν ήταν Μίκυ, θα είχε ήδη δώσει τέλος στη ζωή του. Αλλά μάλλον είναι Μικυ. Δίκιο είχε ο Σιδηρόπουλος το μακρινό 1985 (Μίκυ Μάους)
  ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
  απάντηση617
   
   
   
  Ενα μεγαλο Μπραβο στο εκατομμυριο ελληνων που συμμετειχαν και στο μεγαλο Μικη | 05/02/2018 12:12
  Θελω να συγχαρω οσους συμμετειχαν στο μεγαλειωδες συλλαλητηριο για τη Μακεδονια μας και ενα θερμο ευχαριστω στο μεγαλο Μικη Θεοδωρακη! Αντιθετα να πω ΝΤΡΟΠΗ σε οσους προτιμησαν την 'ησυχια' του καναπε 'η τη καφετερια για να 'περασουν την Κυριακη' τους! ΝΤΡΟΠΗ στην ΕΛ.ΛΑΣ που ΔΕΝ περιφρουρησε το συλλαλητηριο και εδειξε οτι ειναι υπαλληλοι μιας Ανθελληνικης κυβερνησης λεγοντας διατεταγμενα με παραποιημενα στοιχεια οτι ο κοσμος ηταν μολις 140000!? Σε αυτους υποτιθεται οτι εμπιστευομαστε την ασφαλεια μας? Τελος ενα Μπραβο στα παιδια της Χ.Α. που εδιωξαν με τις κλωτσιες τους κουκουλοφορους που περιμεναν αφυλακτοι να επιτεθουν! Οσον για σενα Ερι Ριτσου, ξερεις η ΑΞΙΑ δεν ειναι κατι το κληρονομικο!
  Σπυρος
  απάντηση226
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ο Μίκης... | 05/02/2018 11:24
  ...(100 χρόνια κουφάλα), αφού δοκίμασε όλες τις (κομματικές) σημαίες, του είχε μείνει ο "άκρος πατριοτισμός" (μην το πώ χήμα) και μας το είπε σήμερα...! Ρε παιδιά, μήπως άλλοι του τα γράψανε και ο άνθρωπος στην ηλικία που είναι, δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει...???!!! Ήρθε στο συλλαλητήριο, για να μας πει ότι δεν θέλει τον Τσίπρα...???!!! Για μένα, (εάν έχει συνείδηση), είναι το λιγότερο, γελοίος... (μην το πάω πιό πέρα...) Κρίμα..., πως καταντάει ο άνθρωπος...!
  τρίζουν τα κόκκαλα του Ρίτσου...
  απάντηση723
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ.... ΠΑΜΦΤΩΧΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ | 05/02/2018 10:51
  Ο Μίκης Θεοδωράκης προφανώς έχει πεθάνει. Ο χθεσινός σωσίας του στην φασιστοσύναξη πάντως του έμοιαζε πάρα πολύ. Δεν ξέρω βέβαια εάν έκανε και τον μαέστρο, πως θα τα πήγαινε Λεπτομέρεις θα μου πεις τώρα Υ.Γ. Τόσες ετοιμασίες και όλη η μαγκιά σας πατριώτες της φάπας, ένα περασμα από τα Προπύλαια όταν είχε αποχωρήσει η αντιφασιστική Υ.Γ.2 ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ
  ALEXI ZAITSEF
  απάντηση1122
   
   
  ΠΑΠΑΛΑ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ | 05/02/2018 08:33
  Μωρέ Καρανίκα, αυτά τα τρολ σού απόμειναν? Μαύρη απελπισία στα υπόγεια του Μαξίμου, ε? Ας όψεται αυτό ο Μίκης με το "πιο επικίνδυνος φασισμός είναι ο αριστερόστροφος"!!! Επί τη ευκαιρία πόσο πάει το κομμάτι? 2 ευρώ ή το αύξησες γιατί δεν βρίσκεις "εργατικό δυναμικό"?
  ΜΙΔΑΣ
  απάντηση244
   
   
  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ | 05/02/2018 08:17
  Η αστυνομία γιατι εχει διαγράψει την ώρα απο το video που εβγαλε σε δημοσίευση απο το ελικόπτερο;;;;;; Ντροπή σας ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ
  ...
  απάντηση247
   
   
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ | 05/02/2018 00:31
  όχι τον Μίκη Θεοδωράκη, τον ....... Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί να κατεβάσετε για να ηγηθεί του ναζισμού , δεν θα μπορέσετε να το περάσετε. το ξαναγράφω:
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ
  απάντηση1023
   
   
  ούτε ο Μίκης Θεοδωράκης, | 05/02/2018 00:24
  ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ούτε η Φώφη Γεννηματά, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Μαυρουδής Βορίδης, ούτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ούτε ο Φραγκούλης Φράγκος, ούτε η Λιάνα Κανέλλη,ούτε ο Πάνος Καμμένος, ούτε ο Δημήτρης Καμμένος, ούτε ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπορέσει να στείλει την ελληνική νεολαία να πολεμήσει για τα συμφέροντα των αφεντικών τη FYROM και την Τουρκία .
  ΚΑΝΕΙΣ
  απάντηση1024
   
   
   
  ῾Ιστορικὴ ἡμέρα ! Τὸ τέλος τοῦ φόβου τοῦ ῾Ελληνικοῦ ῍Εθνους ! | 05/02/2018 00:15
  ῾Ενὸς τρισχιλιετοῦς,ἡρωϊκοῦ-λίκνου τοῦ παγκοσμίου πολιτισμοῦ-ὑπερηφάνου,πλήν ὃμως οἰκτρῶς ταπεινωμ ένου, ἐξαπατημένου.Παλλαϊκόν,αὐθόρμητον,πατριωτι κόν,ἀποφασιστικόν ξέσπασμα ὀργῆς,ἀκομμάτιστον,οὐδ εὶς δικαιοῦται νὰ τὸ οἰκειοποιηθῇ,ἀπολύτως οὐδείς ! ῍Εσπασεν ὁριστικῶς τὸ κλῖμα τρόμου«ἑνὸς ἀριστεροστ ρόφου φασισμοῦ,τοῦ πλέον ὑπούλου»καὶ τῶν ταγμάτω ν του ἐφόδου,ὡς εὐθαρσῶς ἐβροντοφώναξεν ὁ μέγας ῝Ελλην,Μίκης Θεοδωράκης!Τιμή καὶ δόξα εἰς ὃσους συμπατριῶτες μας ἐτόλμησαν,σὺν γυναιξί καὶ τέκνοις, νὰ ἀψηφήσουν τὴν βάρβαρον κρατικήν καὶ παρακρατικ ὴν ἐρυθρὰν τρομοκρατίαν.᾽Εζήσαμεν ἡμέρες ΟΠΛΑ.Τιμ ή καὶ δόξα εἰς τὰ φλογερὰ νειάτα τῆς πατρίδος μας!῍Οχ ι εἰς τὸν σλαῦον«διαμεσολαβητήν».ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!
  Ἰατρός,Γεώργιος Ν.Βασιλειάδης
  απάντηση1910
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πνιγμένος στον εθνικό βουρκο | 04/02/2018 23:58
  Καταρχήν μπράβο στους 3.000 αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και αντιφασιστες που έστησαν τείχος απέναντι στις γαλανόλευκες παρακρατικές συμμορίες. Πέραν αυτού, είναι περιττά τα σχόλια για το καρναβάλι των χουντογερων λαϊκό φασιστών, ψεκασμένων και καμμένων που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 100.000. Καλά που ήρθε και η επαρχία για ενίσχυση, αφού έχει λύσει ήδη όλα τα οικονομικά της προβλήματα. Τέλος για την κατάντια του Μίκυ μαους απλά παραθέτω την δηλωση του αρχιναζι Κασιδιάρη «ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε από την ΕΟΝ του ιωαννη μεταξα και τελείωσε ανάμεσα σε πατριώτες και εθνικιστές. Τα ενδιάμεσα παραγράφονται» Στον εθνικό βούρκο της π. Συντάγματος θα έλεγα εγώ ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
  Νικολας
  απάντηση1327
   
   
  συνολικά, | 04/02/2018 23:28
  και ο ακροδεξιός απόστρατος Φράγκος κρύφτηκε μετά την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη, και ο νεόκοπος ναζιστής ηγέτης Θεοδωράκης ΑΠΕΤΥΧΕ να πετύχει τον σκοπό του, την παράδοση, δηλαδή, της Αθήνας στον εθνικιστικό/ φιλοπόλεμο παραλογισμό. Η στρατηγική του αστικού κράτους για πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς ΔΕΝ περνάει στο λαό μας. Θέλει όμως ακόμα πάρα πολλή ΔΟΥΛΕΙΑ
  η ειρήνη στα Βαλκάνια
  απάντηση1126
   
   
   
  Το τέλειο σχόλιο... | 04/02/2018 22:54
  η φωτογραφία με το ναζιστικό χαιρετισμό του κυρίου που κάθεται δίπλα στο Μίκη... Αιδώς Αργείοι...
  Οδυσσέας
  απάντηση1332
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ο νεόκοπος ηγέτης του ναζισμού, | 04/02/2018 22:39
  ο Μίκης Θεοδωράκης, θα μείνει, για το πολιτικό του "έργο" μια θλιβερή μουντζούρα της ιστορίας, μια ασήμαντη ανθυπολεπτομέρεια. Είναι πολύ πιο ανίκανος πολιτικά, πολύ πιο ανύπαρκτος από όσο νομίζει. Ο ναρκισσισμός του τον κατέστρεψε. Ας είναι. Αυτό που έχει σημασία είναι να εξασφαλιστεί
  Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  απάντηση1451
   
   
   
  ο νεόκοπος ηγέτης του ναζισμού, | 04/02/2018 22:34
  ο Μίκης Θεοδωράκης, πάντως, ΑΠΕΤΥΧΕ στον ρόλο που του ανέθεσαν τα αφεντικά του, να εξουδετερώσει, δηλαδή, την αντιναζιστική/αντιπολεμική θέληση της Αθήνας. η αδούλωτη νεολαία της Αθήνας δεν επέτρεψε στους ναζί οπαδούς του Θεοδωράκη να επαναλάβουν τις ασχήμιες της Θεσσαλονίκης και η προσέλευση στο συλλαλητήριο ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ για τους εθνικιστές/φασίστες διοργανωτές του.
  ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  απάντηση1153
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Βάλτε τους Σλαβους Βουλγαρομακεδόνες | 04/02/2018 22:26
  που όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται να πάνε στην επιγραφή ενός όποιου αρχαίου Ελληνικού μνημείου να την διαβάσουν σωστά, να την προφέρουν αλλά και να την ερμηνεύσουν 'οπως έκανα πριν 30 χρόνια τότε στο Δίον. Εμπρός λοιπόν αφού είσαι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ διάβασε ΤΩΡΑ του είπα θυμάμαι ... μούγκα νουγκα .. βρε σλαύε βρε αρβανιτόβλαχε τι πας να μας πεις βρε άει από εδώ γελοίε τολμάς και παίζεις με ιερά και όσια αρχαιότερης φυλής που έδωσε το φώς στην οικουμένη
  Γιάννης Στ. Καλλιθέα
  απάντηση379
   
   
  ο νεόκοπος ηγέτης του ναζισμού, | 04/02/2018 22:26
  ο Μίκης Θεοδωράκης, φυλακίστηκε από τη Χούντα. Σήμερα, ο σκληρός πυρήνας του εθνικιστικού/φασιστικού συλλαλητηρίου αποτελούνταν από τα παιδιά του Μάλιου και του Μπάμπαλη. δεν σεβάστηκε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.
  τι θλιβερό ανθρωπάκι
  απάντηση1248
   
   
  ο νεόκοπος ηγέτης του ναζισμού, | 04/02/2018 22:22
  ο Μίκης Θεοδωράκης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της "Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη" . Οι απόγονοι των δολοφόνων του Λαμπράκη έδιναν τον τόνο σήμερα στο ακροατήριό του. Δε ντράπηκε τους νεολαίους της δεακαετίας του ' 60, που τον λάτρευαν
  πόσο μικρός άνθρωπος
  απάντηση1345
   
   
  ο νεόκοπος ηγέτης του ναζισμού, | 04/02/2018 22:19
  ο Μίκης Θεοδωράκης, εξορίστηκε στη Μακρόνησο από τους παππούδες του σημερινού ακροατηρίου του. δε ντράπηκε τους εκτελεσμένους συναγωνιστές του καθόλου
  τι ντροπή
  απάντηση1244
   
-