Σε καταστήματα της Ιεράς οδού και του Αιγάλεω μέσω ενός 65χρονου δικηγόρου έφθανε η λεία των «ληστών με τα σκεπάρνια» που σκορπούσαν τον πανικό στην Μύκονο, τους τελευταίους μήνες. Αυτό καταγράφεται στο διαβιβαστικό έγγραφο που συνέταξε το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και το οποίο παρουσιάζει «Το Βήμα» μαζί με φωτογραφίες από τις επιδρομές τους σε σπίτια και καταστήματα στο νησί των Ανέμων.

Η συμμορία αποτελείτο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από επτά δράστες Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 28 έως 42 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τέσσερις ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις. Σύμφωνα με τα έγγραφα των αστυνομικών της Μυκόνου είχε προχωρήσει σε 43 επιδρομές σε σπίτια, καταστήματα, γραφεία εταιρειών και άλλα, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι και ποδήλατα αλλά και…ψαροντούφεκα. Χαρακτηριστικό των ληστών της Μυκόνου είναι ότι προχώρησαν στις περισσότερες από τις εφόδους τους κρατώντας σκεπάρνια, με τα σχετικά στιγμιότυπα από τις ιδιωτικές κάμερες να προκαλούν …τρόμο και να έχουν εντυπωσιάσει τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς της Μυκόνου και καταγράφονται στα σχετικά έγγραφα «αρχηγός του κυκλώματος ήταν Αλβανός τον οποίο αποκαλούσαν και «Bil», ο οποίος τις περισσότερες κλοπές τις έχει διαπράξει με άτομο υπό τα στοιχεία Χασά Φ., το οποίο είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Μυκόνου τον Ιούνιο του 2016 σε γνωστό κατάστημα για κλοπή πορτοφολιού. Ακόμη υπάρχουν αναφορές ότι «ο αρχηγός της συμμορίας στέλνει τα κλοπιμαία στην Αθήνα σε έναν Έλληνα, ηλικίας 60 με 65 ετών, ο οποίος είναι δικηγόρος και ο οποίος τα πουλάει για λογαριασμό του. Επιπλέον υπάρχουν αναφορές ότι κάποια από τα κλοπιμαία στέλνονται στην Αλβανία μέσω ενός ομοεθνή τους, ο οποίος με φορτηγό που κατέχει πραγματοποιεί μεταφορές από τη Μύκονο και από άλλα μέρη της Ελλάδας στην Αλβανία».