Σε καταγγελίες για σαμποτάζ (!) σε αστικά λεωφορεία από συγκεκριμένα κυκλώματα προχώρησε στην Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

Επικαλούμενος το σχετικό πόρισμα που συνέταξε ειδική επιτροπή της ΟΣΥ Α.Ε. (Οδικές Συγκοινωνίες), είπε κύκλωμα εντός του χώρου των αστικών συγκοινωνιών δεν επιτρέπει σε λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους όπως και να γίνεται συντήρηση σε αυτά. Μάλιστα συνέδεσε τα κυκλώματα αυτά με κάποια μέσα ενημέρωσης τα οποία, όπως είπε, έκαναν τηλεοπτικές εκπομπές μέσα σε αμαξοστάσια και σε εγκαταστάσεις συντήρησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ξαφνικά από 100 βλάβες την ημέρα, σε δέκα ημέρες φτάσαμε τις 230» ενώ είπε ότι ενώ υπάρχουν ανταλλακτικά, τα λεωφορεία μένουν εκτός λειτουργίας λόγω σαμποτάζ! «Αποδεικνύεται ότι σε λεωφορεία που έβγαιναν εκτός λειτουργίας υπήρχε σαμποτάζ από μέσα, δηλαδή χτύπημα με σφυρί στα τακάκια λεωφορείων», ανέφερε ο υπουργός και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η διοίκηση της ΟΣΥ Α.Ε. έκανε έρευνα κατά την οποία υπήρξαν καταγγελίες εργαζομένων σε βάρος συναδέλφων τους που εργάζονταν στα αμαξοστάσια.

Και προανήγγειλε δικαστική έρευνα για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, η οποία, όπως ανέφερε, δεν αφορά μόνο την Αθήνα αλλά και την Θεσσαλονίκη. Αποκάλυψε επίσης ότι προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων υπήρχε λογαριασμός ο οποίος έπρεπε να έχει 38.000.000 ευρώ, όμως διαπιστώθηκε ότι είχε μόλις 700 ευρώ! «Έπρεπε να έχουμε 38 εκατομμύρια που θα τοκίζονταν για να ανανεώνεται ο στόλος. Κάποιοι τα πήραν αυτά τα χρήματα κι ο Θεός ξέρει πού πήγαν», κατήγγειλε ο κ. Σπίρτζης, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν και κυκλώματα που τύπωναν πλαστά εισιτήρια.