Σημαντικές ελλείψεις σε φυσικοθεραπευτές έχουν τα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, που επικαλείται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 247 οργανικών θέσεων φυσικοθεραπευτών στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής, κενές παραμένουν οι 67.

Ακόμη πιο έντονες είναι οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν μετά από αρκετά χρόνια προσλήψεις, ενώ απουσιάζουν πλήρως οι φυσικοθεραπευτές από τις ομάδες επαγγελματιών Υγείας, οι οποίες θα στελεχώνουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης, «οφείλω να αναφέρω την τεράστια έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα δημόσια κέντρα αποκατάστασης και βέβαια το χειρότερο την «ρατσιστική’’ αντιμετώπιση των φυσικοθεραπευτών που έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Ο ΠΣΦ ζητά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων φυσικοθεραπευτών και τη θεσμοθέτηση του ρόλου τους στις ΤΟΜΥ, καθώς και την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.