Η αξιοπιστία των ημερολογίων που κατέθεσε προσφάτως στο δικαστήριο η γραμματέας του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου μπήκε στο μικροσκόπιο των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Η μάρτυς δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τον χρόνο που επέλεξε να προσκομίσει στη Δικαιοσύνη τα επίμαχα ημερολόγια, στα οποία καταγράφονται οι επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου, κατά την περίοδο 1997-1998 . Η ίδια επέμεινε ότι δεν γνώριζε καν ότι τα είχε στην κατοχή της, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως εξακολουθεί να έχει ημερολόγια από το 1996 που αφορούν τη θυγατρική της Siemens.
Η κυρία Τσακάλου διευκρίνισε πάντως ότι «τυχόν επανειλημμένες εγγραφές δεν σημαίνουν αντίστοιχες επικοινωνίες». Η μάρτυς ήταν κατηγορηματική ότι στα ημερολόγιά της, καταγράφονται γεγονότα. «Είναι αυθόρμητες σημειώσεις. Είναι γεγονότα, είτε βολεύουν, είτε όχι. Είναι έτσι η δομή του ημερολογίου, που το 98% όσων καταγράφονται, έχουν πραγματοποιηθεί…» είπε χαρακτηριστικά.
Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Θεόδωρου Τσουκάτου αμφισβήτησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι επαφές που καταγράφονται στα ημερολόγια, ενώ επικαλέστηκε τις διαψεύσεις τόσο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη όσο και της γραμματέως του, Μάνιας Κωστοπούλου, ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε συναντήσεις μαζί του. Μάλιστα, υπέβαλλε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της κυρίας Τσακάλου με την κυρία Κωστοπούλου.