Τον υφυπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπιλάλ Ουτσάρ, ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ελλάδα μαζί με αντιπροσωπεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας, θα υποδεχθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο χαρακτήρας της επίσκεψης θα είναι «εθιμοτυπικός», ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι δύο αξιωματούχοι να συζητήσουν για το φλέγον θέμα των αρμοδιοτήτων τους, που δεν είναι άλλο από τις εξελίξεις γύρω από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Νωρίτερα, η ομάδα εργασίας του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Παπασπύρου.

Επίκαιρη ερώτηση Λοβέρδου στη Βουλή

«Στα θέματα των συναντήσεων συμπεριλαμβάνεται και η τύχη των οκτώ τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην χώρα και ζητάνε άσυλο;» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο κ. Λοβέρδος ζητά να μάθει αν στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης περιλαμβάνεται και το θέμα των οκτώ Τούρκων.

«Ενημερωνόμαστε ότι κλιμάκιο του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής Υφυπουργό επισκέπτεται την χώρα μας. Ενημερωνόμαστε επίσης ότι αύριο το μεσημέρι θα συναντηθείτε και εσείς με τον συγκεκριμένο υφυπουργό κ. Ουτσάρ» αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο Ανδρέας Λοβέρδος.