«Βάζοντας «φίμωτρο» δεν κρύβονται οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ», υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτή Αχαΐας και αναπληρωτή τομεάρχη υγείας της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την απαγόρευση αναφοράς σε υπηρεσιακά θέματα στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτήλας σχολιάζει την απόφαση που απευθύνεται στο προσωπικό της 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, με θέμα την κοινοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από υπαλλήλους του.

Όπως υποστηρίζει ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, «με ανακοίνωση από τον Προϊστάμενο Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας – κατ’ εντολή Πολάκη όπως αναφέρει – απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αναφορά σε υπηρεσιακά θέματα ή προβλήματα. Όσοι δε αποφασίσουν μελλοντικά να εκφράσουν την άποψή τους για το εργασιακό τους περιβάλλον, θα τιμωρούνται πειθαρχικά».

Ο κ. Φωτήλας υποστήριζει ότι ενώ ως Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε έντονα απέναντι σε οποιονδήποτε πειθαρχικό έλεγχο, ως Κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει τους διασώστες και τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Άραγε, το επόμενο βήμα θα είναι ο οριστικός αποκλεισμός των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;», διερωτάται ο βουλευτής Αχαΐας.