Θα καταφέρει να παραμείνει αήττητος για 4η… διαβολοβδομάδα στη Euroleague ο Ολυμπιακός; Η ομάδα του Πειραιά μετρά «7 στα 7» μέχρι στιγμής, σε εβδομάδες διπλών αγώνων στην Ευρώπη. Με αυτόν τον στόχο αναχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι» για τη Ρωσία, όπου την Πέμπτη (19:00) αντιμετωπίζουν την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

«Το χθεσινό παιχνίδι το ξεχάσαμε ήδη» δήλωσε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αναφερόμενος στη νίκη με +30 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ. «Η Κίμκι είναι καλή στο «transition». Δεν στηρίζεται μόνο στον Σβεντ, ο οποίος βέβαια προεξέχει, ενώ τώρα αγωνίζεται και ο Χάνεϊκατ εν συγκρίσει με τον πρώτο γύρο» πρόσθεσε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο άτυχος του αγώνα με την Μακάμπι, Τζαμέλ ΜακΛιν (μυϊκό σπασμό), η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί από την εξέλιξη της κατάστασής του στη Μόσχα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Έλληνα τεχνικό της ρωσικής ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα: «Έχουμε ζήσει ωραίες στιγμές με τον Μπαρτζώκα. Μαζί έχουμε κατακτήσει ευρωπαϊκό!».

Η αποστολή του Ολυμπιακού διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο μετά το ματς με τους Ισραηλινούς, για να μετριάσει την κόπωση των παικτών.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε αρχικά: «Το χθεσινό (σ.σ Τρίτη) παιχνίδι το ξεχάσαμε ήδη. Ήταν καλό που είχαμε άνεση στο σκορ, για να δώσουμε ανάσες σε κάποιους παίκτες με μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Μένει τώρα να παίξουμε συγκεντρωμένοι στη Ρωσία, προσηλωμένοι στους στόχους μας και σε αυτό που έχουμε ως πλάνο για να μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ο Αλεξέι Σβεντ είναι μεγάλο κομμάτι της επίθεσης της Κίμκι. Έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σε «σκοτώσουν», όμως. Εξάλλου, τώρα θα έχουν και τον Χάνεϊκατ που δεν τον είχαν στον πρώτο γύρο, καθώς ήταν τραυματίας. Υπάρχουν βραδιές που ο Σβεντ μπορεί να βάλει 30 πόντους, άλλες βραδιές που θα πετύχει 20, αλλά μπορεί να νικήσει και χωρίς τον Σβεντ η Κίμκι. Ναι μεν ο Σβεντ παίρνει τη μερίδα του λέοντος στις επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά η Κίμκι είναι μια ομάδα που είναι καλή στο transition. Είναι στοχευμένα πολλά κομμάτια τέτοια, δηλαδή, και πρέπει να τους αλλοιώσουμε αυτό που θα προσπαθήσουν να κάνουν. Με τον Σβεντ να προεξέχει, βέβαια, πάντα».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανταποκριθεί, χωρίς βαθμολογικές απώλειες, στις… διαβολοβδομάδες των διπλών αγώνων στη Euroleague, ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Εκτός από το ότι καταφέρνουμε να αφήνουμε πίσω το προηγούμενο παιχνίδι, έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Το έχω πει πολλές φορές. Υπολογίζω σε όλους τους παίκτες μου. Όλοι έχουν ρόλο και όλοι πρέπει να παίξουν βάσει του ρόλου τους και να προσφέρουν στην ομάδα».

Σχετικά με την κατάσταση του Τζαμέλ ΜακΛιν, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Είναι λίγο καλύτερα. Θα κάνει ένα μεγάλο ταξίδι τώρα, κάτι που είναι αρνητικό για τον τραυματισμό στη μέση του. θα δούμε πως θα είναι μετά το ταξίδι και κυρίως αύριο, με τις φουλ θεραπείες που θα ακολουθήσει».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε αρχικά για το γεγονός πως αντίπαλος προπονητής θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Έχουμε κατακτήσει ευρωπαϊκό με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Έχουμε ζήσει ωραίες στιγμές με τον Μπαρτζώκα. Από την άλλη, μακάρι να συνεχιστεί η παράδοση και να φύγουμε νικητές από τη Μόσχα. Ξέρουμε τα καλά και τα κακά στοιχεία της Κίμκι. Θέλουμε να τους χτυπήσουμε στα πλεονεκτήματά τους. Μπορεί να είσαι 15 πόντους πάνω και να επιστρέψουν. Είναι μια ομάδα, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό βρίσκει λύσεις από σουτ τριών πόντων. Έχει τον Αλεξέι Σβεντ! Θα κοιτάξουμε να τον περιορίσουμε όσο γίνεται! Να μην βάλουν τα τρίποντα, αυτό είναι το κλειδί. Αν περάσουμε το ποσοστό των τριών πόντων είναι σημαντικό στοιχείο για να μπορούμε να νικήσουμε».