Νέο περιστατικό με έκρηξη κινητήρα σε λεωφορείο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη λεωφόρο Πατησίων. Το λεωφορείο της γραμμής 608 που εκτελούσε την διαδρομή Γαλάτσι-Ζωγράφου ακινητοποιήθηκε στη στάση ΟΤΕ μετά από έκρηξη στον κινητήρα του.

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και δείχνουν την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα. Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, που δημοσιοποίησαν το περιστατικό, έχουν πολλές φορές προειδοποιήσει για τις ανάγκες συντήρησης και σε πολλές περιπτώσεις αντικατάστασης των οχημάτων το υπουργείο Μεταφορών.

«Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία επέλεξε αντί να προχωρήσει σε κινήσεις που να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα επιβατών και οδηγών, σε τρομοκρατία κατά όσων αναδείκνυαν και αποκάλυπταν στην κοινή γνώμη την κατάσταση που έχουν φτάσει την δημόσια συγκοινωνία» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στο anexapar.wordpress.com.

«Είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι λεωφορείο από το ίδιο αμαξοστάσιο το οποίο παρουσιάζει υψηλή συχνότητα βλαβών τέτοιου τύπου; Κάποια στιγμή τα αγαπημένα παιδιά της διοίκησης θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες» τονίζουν οι εργαζόμενοι.