Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται -εκτός απροόπτου- από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η απόφαση για τη νομιμότητα ή μη της διοικητικής κράτησης εκ νέου του Τούρκου αξιωματικού, για τον οποίο είχε παγώσει η παροχή ασύλου.

Σήμερα οι συνήγοροι του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφερε στην Αλεξανδρούπολη τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, προσήλθαν ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου, προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι η συνέχιση της κράτησης είναι παράνομη και αυθαίρετη ενώ πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή, τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων επτά, σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η Αστυνομία να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.

Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης, την οποία και αποφάσισε η Αστυνομία, κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης. Μπορεί μάλιστα να προσβληθεί από τον αλλοδαπό σε επόμενο στάδιο.