Zημιές σε γραφείο συμβολαιογράφου στην οδό Θεμιστοκλέους 42 στην Αθήνα προκάλεσαν μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας το πρωί της Πέμπτη καθώς όπως λένε η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος πλειστηριάζει πρώτες κατοικίες για λογαριασμό της Eurobank «και καταστρέψαμε ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές και εκτυπωτές με αλατόνερο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε κείμενο που ανήρτησαν λίγο αργότερα σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πλειστηριασμοί αποτελούν βαθιά ταξική πολιτική. Η πλειοψηφεία των ακινήτων που έχουν βγει στο σφυρί ή που είναι προγραμματισμένα να πλειστηριαστούν είναι χαμηλού κόστους πρώτες κατοικίες. Ας γλιτώσουν 10 βίλες αρκεί να σωθεί ένα φτωχόσπιτο. Πρώτα ενδιαφερόμαστε για την άμυνα της λαϊκής κατοικίας και ύστερα για την πλήξη της αντίπαλης τάξης.»

Για το λόγο που πραγματοποίησαν την παρέμβαση, όπως την χαρακτηρίζουν λένε πως «ήτανε πολιτικά επιβεβλημένη, όχι από εμάς αλλά από την ίδια και το έργο της» και προσθέτουν ότι «γνωρίζουμε ότι δέχεται απειλές και πως θέλει να αλλάξει διεύθυνση κατοικίας και εργασίας αλλά και το ονοματεπώνυμο της. Την παροτρύνουμε να το κάνει μαζί με την αποχώρηση της από τους πλειστηριασμούς διότι όσο συνεχίζουν την επίεθση αυτοί, τόσο θα αναβαθμίζουμε την αντεπίθεση εμείς, και έχουμε αποδείξει ότι η αντεπίθεση μας είναι πάντα απόλυτα στοχευμένη.»

Τέλος επισημαίνουν ότι «επιλέξαμε να καταστρέψουμε τους υπολογιστές, τους εκτυπωτές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές στο γραφείο της, με αλατόνερο, τόσο για πολιτικούς όσο και για επιχειρησιακούς λόγους.»

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο πραγματοποιούν εκπρόσωποι κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.

Στο συγκεκριμένο γραφείο έξω από το οποίο διαμαρτύρονται οι πολίτες, στην οδό Ακαδημιας, σήμερα θα γίνει ο πλειστηριασμός κατοικίας για οφειλές 120.000 ευρώ.

Για την αποφυγή επεισοδίων η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει 30 περιπου αστυνομικούς για την φύλαξη του κτιρίου.