Ποινικές διώξεις για μίζες πίσω από έργα της κοινοπραξίας συμβούλων Μετρό Ελλάδος, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν, συγκεκριμένα, διώξεις σε βάρος δυο στελεχών ισάριθμων εταιρειών, που φέρονται ότι δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους, άγνωστους ακόμη στις αρχές, με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του Μετρό. Πρόκειται για τον διαχειριστή της εταιρίας ΟΜΕΚ και τον επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer, οι οποίοι φέρονται ότι διακίνησαν μίζες ύψους 210.000 ευρώ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων. Οι διώξεις αφορούν το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.
Οι εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις για την καταβολή μίζας, μέσω εικονικών τιμολογίων που εξέδιδε εταιρία φάντασμα με έδρα τα νησιά Jersey.
Το νήμα της έρευνας ξετυλίχθηκε μετά την κατάθεση ενός βέλγου, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρία Thales, γνωστή στις ελληνικές αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στην κατάθεση του ο βέλγος υποστήριξε ότι η εταιρεία έδινε μίζες και για έργα του μετρό, χωρίς ωστόσο η εισαγγελική έρευνα να καταφέρει να φθάσει στους αποδέκτες των χρημάτων. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα ανακριτής διαφθοράς στον οποίο διαβιβάστηκε η σχετική δικογραφία.