«Το θέμα που έρχεται να νομοθετήσει σήμερα η Κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) έχει λυθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας , πριν από έξι μήνες και με συντριπτική πλειοψηφία (20-2)» διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με νεότερη ανακοίνωσή του.

Οι φαρμακοποιοί θορυβημένοι από την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας και τίθεται προς ψήφιση σήμερα, Πέμπτη, ξεκαθαρίζουν ότι «εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα αυτούσιο το Γερμανικό Νομοθετικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Φαρμακείων» σύμφωνα με το οποίο ο ρόλος του φαρμακοποιού στην σύσταση και λειτουργία του φαρμακείου καθίσταται πρωταρχικός και κυρίαρχος στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο ΠΦΣ εξετάζει κλιμάκωση της αντίδρασή του σε περίπτωση που επιχειρηθεί αλλαγή της απόφασης του ΣτΕ και τονίζει ότι «θέλουμε να κάνουμε τα 11.000 Φαρμακεία, 11.000 Υγειονομικά Κέντρα με επιστήμονες Φαρμακοποιούς, με επιστημονική κατάρτιση προσφοράς στη Δημόσια Υγεία».

Πάντως, το υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει ότι άδειες λειτουργίας φαρμακείων θα δίνονται μόνον σε μόνο σε φαρμακοποιούς» και ότι «το περιεχόμενο των σχετικών διατάξεων αλλά και ο συνολικός χειρισμός του θέματος είναι σε γνώση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ)».