Για προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να κλείσει το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» και να συρρικνώσει και να υποβαθμίσει το «Σισμανόγλειο» και το «Παίδων Πεντέλης» κάνει λόγο η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΣΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας δια του ενιαίου οργανισμού που προωθεί «διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του «Α. Φλέμιγκ» και δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το «Σισμανόγλειο» και το «Παίδων Πεντέλης»».

Στον ενιαίο οργανισμό των νοσοκομείων, όντως προβλέπονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών των τριών προαναφερόμενων νοσηλευτικών δομών.

Τα σωματεία εργαζομένων σε «Σισμανόγλειο»,«Παίδων Πεντέλης» και «Αμαλία Φλέμινγκ» τάσσονται κατά των προωθούμενων αλλαγών και διεκδικούν τη διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή με το προσωπικό και τη χρηματοδότηση που απαιτείται «με Νοσοκομεία που θα λειτουργούν διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων του Βορειοανατολικού τομέα της Αττικής».

Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί αναγκαία τη στήριξη και ανάπτυξη των τριών νοσοκομείων με πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων, παραιατρικού και διοικητικού προσωπικού και καταγγέλει μεγάλες ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων «με συνέπεια το υπάρχον προσωπικό να βιώνει την εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωση του».

Στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων των τριών νοσοκομείων ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές η ΑΔΕΔΥ καταλήγει στην ανακοίνωσή της ότι «δεν διαπραγματευόμαστε την ύπαρξη και αξιοπρεπή λειτουργία των νοσοκομείων».