«Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία ξεκινάει έναν μεγάλο νέο αγώνα για το 2018 προστασίας της κοινωνίας, των νέων ανθρώπων. Το 2018 θα είναι έτος κατά των ναρκωτικών και για αυτό καλούμε σε συνοδοιπορία και συμπαράσταση όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών. Το σύνθημα μας θα είναι “όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο”.» Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας ο οποίος συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη και στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής παραβρέθηκε σε διαδικασία καύσης ποσοτήτων ναρκωτικών που είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια διάφορων υποθέσεων το 2017 σε βιομηχανία στη Βοιωτία.



O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στις δηλώσεις του επεσήμανε ακόμη ότι «οι δράσεις που θα αναπτύξουμε θα εστιάζουν σε τρία βασικά σημεία: Στη διεθνή διακρατική συνεργασία κυρίως με τα όμορα κράτη που είναι στη γειτονιά μας, θα εξακολουθήσουμε όπως και το 2017 να έχουμε συντονισμένη επιχειρησιακή δράση με παραμετροποίηση των σχεδίων μας ανάλογα με τα αποτελέσματα καθώς επίσης θα επιδιώξουμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους, τους νέους, τους μαθητές ακόμη και τους μετανάστες με κυρίαρχη προσπάθεια μας τους ασυνόδευτους ανηλίκους που δεν έχουν την προστασία της οικογένειας και πρέπει να ενημερωθούν για τη μάστιγα των ναρκωτικών και τις συνέπειες που η χρήση των ναρκωτικών έχει στους νέους ανθρώπους. Εύχομαι για το 2018 στους νέους ανθρώπους που δίνουν τον αγώνα τους για την απεξάρτηση και την επανένταξη στην κοινωνία να είναι αγώνας καλός, χρήσιμος, αποτελεσματικός σε μια κοινωνία της ελπίδας και της αισιοδοξίας.»

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν αποτελεί είδηση, ούτε είναι νέο πως τα ναρκωτικά αποτελούν μια βασική απειλή στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Δεν είναι ακόμη είδηση, ούτε νέο πως κάθε επιχειρησιακή δράση της Αστυνομίας στο τέλος επιφυλάσσει την καταστροφή, την καύση των ναρκωτικών. Το 2017 για την Ελληνική Αστυνομία είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών με αποτέλεσμα να μας δίνει σήμερα ενθάρρυνση να συνεχίσουμε με την αίσθηση ότι πραγματικά προστατεύουμε την κοινωνία, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας, τους νέους ανθρώπους κυρίως, τα νέα παιδιά. Η σημερινή παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα. Αναδεικνύει την ισχυρή βούληση της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει πιο δραστική αντιμετώπιση στα παράνομα κυκλώματα που υποχρεώνουν τους συνανθρώπους μας και κυρίως τους νέους ανθρώπους στην χρήση των ναρκωτικών και κατά αυτό τον τρόπο τους οδηγούν στην περιθωριοποίηση, στην ψυχική, σωματική φθορά και τέλος στο θάνατο.»
Την Τετάρτη το πρωί ρίχτηκαν στην «πυρά» περίπου 25 κιλά ηρωίνης, 27 κιλά κοκαΐνης, 1.200 δενδρύλλια κάνναβης και 300 κιλά κάνναβης.

Επίσης οι αστυνομικοί κατά το 2017 προχώρησαν σε κατασχέσεις ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα σε 16 τόνους κάνναβης, 302 κιλών ηρωίνης, 220 κιλών κοκαΐνης και 50.000 χαπιών.

Ακόμη τις υπηρεσίες της Αστυνομίας απασχόλησαν 12.000 υποθέσεις, με 17.000 κατηγορούμενους, και πάνω από 15.500 συλλήψεις.