Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας διεισδύει και η εταιρεία «Φυσικό Αέριο Αττικής». Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Μητρόπουλος, το βράδυ της Τρίτης, η εταιρεία επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, με προσφορά ενεργειακών «πακέτων» ρεύματος και φυσικού αερίου, από την 1η Ιανουαρίου 2018. Μάλιστα, από το νέο έτος, οι καταναλωτές (παλιοί και νέοι πελάτες) θα μπορούν να ωφεληθούν και από τις σημαντικές εκπτώσεις οι οποίες θα κυμαίνονται από 10% έως και 25%, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξουν (μόνο φυσικό αέριο, μόνο ηλεκτρικό ρεύμα ή …double play, με αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα). Η εταιρεία που ελέγχεται μετοχικά από την ΔΕΠΑ και τη Shell μέχρι σήμερα απευθυνόταν μόνο σε καταναλωτές (οικιακούς και επιχειρήσεις) στην Αττική και προσέφερε φυσικό αέριο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η παροχή δωρεάν υπηρεσιών εξυπηρέτησης και ασφάλισης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσω των νέων επιχειρηματικών συνεργασιών της εταιρείας. Για την υλοποίηση της στρατηγικής της, το Φυσικό Αέριο Αττικής έχει ήδη συνάψει μια σειρά σημαντικών συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες διαφορετικών κλάδων, μεταξύ των οποίων οι Vodafone, Alpha Bank, EuropeAssistance και Interamerican.

Οι υπηρεσίες της «Φυσικό Αέριο Αττικής» θα πωλούνται και από το δίκτυο της Vodafone, το οποίο διαθέτει 360 καταστήματα πανελλαδικά. Η συνεργασία με την Alpha Bank αφορά στην ένταξη του Φυσικού Αερίου Αττικής στο δίκτυο των συνεργατών του προγράμματος bonus.

Μέσω της συνεργασίας με την EuropeAssistance, οι πελάτες της εταιρείας «Φυσικό Αέριο Αττικής» θα απολαμβάνουν υπηρεσίες καθημερινής βοήθειας και προστασίας (όπως επείγουσα τεχνική βοήθεια σε έκτακτες βλάβες στο σπίτι ή την επιχείρηση), ενώ η συνεργασία με τον όμιλο της Interamerican θα τους προσφέρει ασφάλεια του περιεχομένου του σπιτιού τους σε περίπτωση κλοπής, βλαβών ή καταστροφής (για ποσό έως και 3.000 ευρώ).

Σε πρώτη φάση οι πελάτες που θα επιλέξουν την συνδυαστική προσφορά ρεύματος και αερίου θα λαμβάνουν δύο ξεχωριστούς λογαριασμούς στον ίδιο φάκελο ενώ στη συνέχεια ο λογαριασμός μπορεί να ενοποιηθεί. Το «άνοιγμα» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και η επέκταση σε όλη τη χώρα γίνεται ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου από 1-1-2018, οπότε οι οικιακοί καταναλωτές αερίου αποκτούν τη δυνατότητα επιλογής προμηθευτή. Ήδη και άλλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει, ή σχεδιάζουν, την παροχή συνδυασμού ενεργειακών προϊόντων, εντός του επόμενου χρόνου.

Από τον Ιανουάριο θα ενεργοποιηθεί και η online εξυπηρέτηση νέων και υφιστάμενων πελατών. Η ΕΠΑ Αττικής έχει σήμερα 350.000 οικιακούς πελάτες, 6.500 επιχειρήσεις και 200 βιομηχανίες. Σημαντικό άξονα της νέας στρατηγικής αποτελεί και η συνολική αναβάθμιση και εξέλιξη της εμπειρίας εξυπηρέτησης που προσφέρει πλέον η εταιρεία στους πελάτες της, μέσα από νέα συστήματα υποδομής, την παροχή καινοτόμων και εξατομικευμένων υπηρεσιών και τον πρωτοποριακό λογαριασμό που θα απαντά ακόμα πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μητρόπουλος, «μέσα από όσα σχεδιάζουμε, δίνουμε στην ουσία τη δυνατότητα στους πελάτες μας να απολαύσουν υπηρεσίες και προϊόντα που ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμα μόνο σε ώριμες αγορές, όπως αυτές της Δυτικής Ευρώπης. Και αυτό είναι μια πραγματική και ουσιαστική καινοτομία».