Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 21ετούς κάθειρξης, που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης της υπόθεσης των εταιριών Enegra-Hellas Power.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε ο επιχειρηματίας να παραμείνει στη φυλακή ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, εκτιμώντας ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.
Την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί από την παραμονή του στη φυλακή, είχαν επικαλεστεί νωρίτερα οι συνήγοροι του επιχειρηματία, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασίλης Δημακόπουλος, ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση του. Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι συντρέχουν όλοι οι όροι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου, ο επιχειρηματίας ζήτησε την αποφυλάκιση του προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και επικαλούμενος τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των οποίων κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.