Σχολικά και οικιακά είδη δώρισε σε περισσότερα από 1.000 παιδιά Σύρων προσφύγων στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας η Etihad Aviation Group (EAG), αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κοντά στους φιλοξενούμενους της δομής, όπου και παρέδωσαν τη δωρεά στην οργάνωση Emirates Red Crescent, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Year of Giving 2017.
Η δράση συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών και ενίσχυσε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία της εταιρείας για να προσφέρει βοήθεια σε λιγότερο προνομιούχους μαθητές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η δωρεά περιλάμβανε σχολικά είδη, βιβλία, ρούχα, κουβέρτες, κάλτσες και πακέτα δραστηριοτήτων.
Της αντιπροσωπείας ηγήθηκαν ανώτεροι διπλωμάτες της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και εθελοντές από την ομάδα της Etihad από το Αμπού Ντάμπι και την Αθήνα, αλλά και την οργάνωση Emirates Red Crescent. «Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε τις δράσεις μας στο πλαίσιο του προγράμματος Year of Giving και ειδικότερα που βοηθάμε παιδιά προσφύγων από τη Συρία και τους προσφέρουμε απαραίτητα είδη που θα διευκολύνουν τις σπουδές τους» δήλωσε ο κ. Khaled Al Mehairbi, Senior Vice President και General Manager της Etihad Airport Services Ground –Abu Dhabi Hub και πρόεδρος του Etihad Sports and Social Committee.
«Τα παιδιά αυτά έχουν περάσει πολύ μεγάλες δυσκολίες και ελπίζουμε ότι η δωρεά αυτή θα κάνει μια μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά τους. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους εταίρους που υποστήριξαν αυτή την προσφορά, όπως η Emirates Red Crescent, η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα και η ομάδα της Etihad Airways στην Αθήνα» συνέχισε.
Η δωρεά της Etihad Aviation Group υλοποιήθηκε με πόρους που συγκεντρώθηκαν από μια σειρά φιλανθρωπικών εκδηλώσεων στο Αμπού Ντάμπι, όπως το έκτο ετήσιο Ramadan Charity Football Tournament της εταιρείας.