Στην κυκλοφορία δόθηκε την Παρασκευή το τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου που περνάει μπροστά από την πλατεία της Αγ. Ελεούσας στην Αγ. Βαρβάρα. Ο δρόμος είχε κλείσει επειδή είχε στηθεί το εργοτάξιο κατασκευής του σταθμού του Μετρό, στο πλαίσιο της επέκτασης της Γραμμής 3, στο τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς.

Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Υποδομών, η παράδοση της Ελ. Βενιζέλου έγινε ένα χρόνο νωρίτερα σε σχέση με την ημερομηνία που προβλεπόταν από το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα.

« Η έγκαιρη παράδοση του δίνει ανάσα στην περιοχή, θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και τα εμπορικά καταστήματα ενόψει της εορταστικής περιόδου», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σε ό,τι αφορά την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου, ο υπουργός Υποδομών τόνισε πως « έχουμε φθάσει στο 98% της διάνοιξης της σήραγγας και στο 60% της υλοποίησης του έργου».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης τόνισε χαρακτηριστικά: « Πέντε χρόνια οι συμπολίτες μου βοήθησαν και έκαναν υπομονή με κλειστό δρόμο στην Αγ. Βαρβάρα που σήμερα παραδίδεται προς χρήση και θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».