«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης απαντώντας στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Με ανάρτησή του στο Facebook, κατά την προσφιλή τακτική του, ο κ. Πολάκης απαντά στον κ. Αμβρόσιο ότι δεν χρειάζεται τη συγχώρεση και την προσευχή του ενώ σπεύδει να συμπληρώσει ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη για τους πρόσφυγες είναι ενδεικτικές της χριστιανικής του αγάπης.


Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μέσω του προσωπικού του ιστολογίου είχε χαρακτηρίσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «μάγκα», «αγράμματο» και «αστοιχείωτο», επισημαίνοντας ότι στις προσευχές του έχει προστεθεί ειδική ικεσία «υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων και αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν».

Αφορμή για το ξέσπαμα του κ. Αμβρόσιο είχε σταθεί ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook όπου έλεγε μεταξύ άλλων ότι «για τις πλημμύρες και τους θανάτους δεν φταίνε τα μπαζωμένα ρέματα αλλά η οργή του θεού για τα δαιμόνια που κατοικούσαν στους βάλτους» επιρρίπτοντας ευθύνες σε ιεράρχες για την χρεοκοπία της χώρας.