Ασκήσεις σκοποβολής σε «ανθρώπινους στόχους» πραγματοποιούσαν τα μέλη της DHKP-C που είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν!

Επιπλέον είχαν θάψει, λίγες ώρες πριν την σύλληψή τους, δύο μεγάλα πλαστικά βαρέλια λαδιού, πιθανόν γεμάτα με όπλα, στην περιοχή Κατσιμιδίου στην Πάρνηθα. Τα μέλη του DHKP-C είχαν ακολουθήσει νυκτερινές ώρες την διαδρομή από το Τατόι προς τον Αγιο Μερκούριο κουβαλώντας μάλιστα και υπνόσακους προκειμένου να έχουν την δυνατότητα παραμονής για πολλές ώρες στο σημείο «ταφής» του οπλοστασίου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ όμως δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν -προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί στο συγκεκριμένο ερημικό σημείο- τα μέλη της τουρκικής ένοπλης οργάνωσης και έτσι δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τα κρυμμένα όπλα. Ομως αυτή η αδυναμία φέρεται να επιτάχυνε τις διαδικασίες σύλληψης των μελών της οργάνωσης στα κρησφύγετά τους στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα για την αποφυγή κάθε απρόοπτου.

Αυτά τα νέα στοιχεία φέρεται να αναδεικνύονται -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- λίγες ώρες μετά την αναχώρηση από την χώρα μας του Τούρκου Προέδρου σχετικά με τη μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για την «εξάρθρωση δικτύου μελών της οργάνωσης DHKP-C» που φαίνεται να ετοίμαζαν επίθεση κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Με πιθανό στόχο ακόμη και τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο. Με τους ίδιους τους συλληφθέντες να αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη τα μέλη της DHKP-C προχωρούσαν σε μαθήματα σκοποβολής σε περιγράμματα και ομοιώματα ανθρώπινων σωμάτων με αεροβόλα όπλα μέσα στα κρησφύγετά τους ενώ φέρεται να ετοίμαζαν αγνώστου μορφής εκρηκτική ύλη. Ακόμη στους υπολογιστές τους βρέθηκαν στίγματα πορείας και γεωγραφικές συντεταγμένες σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας, στην προσπάθεια πιθανής διαφυγής τους.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν καταβάλλει, τα τελευταία 24ωρα μεγάλες προσπάθειες να εντοπίσουν το θαμμένο οπλοστάσιο στην περιοχή της Πάρνηθας, ενώ φέρεται να ανακάλυψαν -μέσα στα διαμερίσματα- κουτιά λιπαντικού για τη συντήρησή του. Σημειώνεται ότι το 2013 είχε βρεθεί από την ΕΛ.ΑΣ στην Πάρνηθα άλλο θαμμένο οπλοστάσιο της ίδιας τουρκικής οργάνωσης με σημαντικό αριθμό καλάσνικοφ, σφαιρών κλπ. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται και η δημοσιοποίηση στοιχείων από περαιτέρω ευρήματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα αρχεία στις δύο κατοικίες των ενόπλων.