Με όχημα ένα σχέδιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του σε όλα τα επίπεδα, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center χαράσσει μια νέα πορεία, ανακτώντας την προνομιακή θέση του στο εγχώριο σύστημα υγείας. Tα αποτελέσματα του τολμηρού σχεδίου επανεκκίνησης επιβεβαιώνουν τη μεγάλη επιστροφή του νοσηλευτικού κέντρου.
Με τις μοναδικές κτιριακές υποδομές του, οι οποίες είναι εξαρχής και αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη λειτουργία νοσοκομείου, νέο οργανόγραμμα και αναπτυξιακό πλάνο, ελκυστική τιμολογιακή πολιτική, καθώς και συνεχή, στοχευμένη ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού με διακεκριμένους και νέους ταλαντούχους γιατρούς, αρκετοί από τους οποίους είναι American Board Certified, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διαμορφώνει μια νέα εικόνα που συμπληρώνεται και από τη συνεχή ενίσχυση του βιοϊατρικού εξοπλισμού με τεχνολογία αιχμής, όπως και τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού σε κάθε τομέα. Το στίγμα του, εξάλλου, παραμένει ισχυρό και μέσα από την πληθώρα δράσεων με κοινωνικό πρόσημο.
Το σχέδιο επανεκκίνησης που κατάρτισε η νέα διοίκηση, με τη στήριξη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στον οποίο πλέον ανήκει το νοσηλευτικό κέντρο ως θυγατρική εταιρεία, βασίστηκε σε νέα διεθνή πρότυπα για τη λειτουργία μεγάλων νοσηλευτηρίων. Με καινοτομίες, όπως την καθιέρωση απογευματινών εξωτερικών ιατρείων, τη δημιουργία πρότυπων εξειδικευμένων κέντρων, σημαντικές μειώσεις στο κόστος εξετάσεων και νοσηλείας, συνεργασίες με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και ένα επενδυτικό σχέδιο που ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια ευρώ και ανανέωσε πλήρως την υλικοτεχνική υποδομή του, καταγράφει μια ανοδική πορεία διαρκείας που το έχει ήδη επαναφέρει στα προ κρίσης επίπεδα.

Εξοπλισμός τελευταίας γενιάς

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αποκτά πλέον μια προνομιακή θέση και σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς την τελευταία περίοδο, μεταξύ άλλων, απέκτησε και λειτουργεί:
¢ Πολυτομικό αξονικό τομογράφο (128 τομών ανά δευτερόλεπτο), με τον οποίο διενεργούνται εξετάσεις αναίμακτες των στεφανιαίων και της καρδιάς, καθώς επίσης και μεγάλης ακρίβειας αγγειογραφικές εξετάσεις όλου του σώματος.
¢ Υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο που εξασφαλίζει μέγιστης ακρίβειας εξετάσεις λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος (Functional MRI), μαγνητικές τομογραφίες καρδιάς, μαγνητικές μαστογραφίες με λήψη υλικού (kit βιοψίας), καθώς και εικονικές κολονοσκοπήσεις και πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη.
Ακόμη, οι χειρουργικές αίθουσες έχουν ενισχυθεί με το νέο σύστημα mobile c-arm fluoroscopic x-ray system, το οποίο χρησιμοποιείται για ποικίλες διαγνωστικές απεικονίσεις και ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αρθροπλαστικές, επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης, αγγειολογικές και ουρολογικές επεμβάσεις.
Επισημαίνεται ότι στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center λειτουργεί οπλέον σύγχρονος Ψηφιακός Μαστογράφοςσε παγκόσμιο επίπεδο με πιστοποίηση από την EUREF(European Reference Organization), διευρύνοντας τις δυνατότητες του ακτινοδιαγνωστικού τομέα και μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα των εξετάσεών του. Είναι εφοδιασμένος με σύστημα στερεοτακτικής βιοψίας, ενώ χαρακτηρίζεται από καινοτόμες τεχνικές προδιαγραφές. Επιπλέον, το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής ενισχύθηκε με την πλέον σύγχρονη γ-Camera που λειτουργεί επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, εξασφαλίζοντας την εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας.
Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διαθέτει συμβάσεις με όλες τις ελληνικές και τις μεγαλύτερες ξένες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του να κάνουν χρήση των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών του, τόσο για πρωτοβάθμια (διαγνωστικές εξετάσεις) όσο και για δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας (νοσηλεία).

«Το νοσοκομείο της μεσαίας τάξης»

Με μια νέα τιμολογιακή πολιτική, προσαρμοσμένη στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, η οποία συνδυάζεται και με συντονισμένη προσπάθεια όλων των τμημάτων για ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου νοσηλείας, καθώς και με μια διαφορετική φιλοσοφία ως προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, το νοσηλευτικό κέντρο ακολούθησε εμπορικά ένα σχέδιο μείωσης των τιμών του κατά 30% με σκοπό να απευθύνεται στη μεσαία, δοκιμαζόμενη τάξη. «Ακριβώς αυτή θα είναι η πολιτική μας και στη συνέχεια. Είμαστε και θα παραμείνουμε ένα νοσοκομείο της μεσαίας τάξης» είναι το μήνυμα του πρόεδρου του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Γεράσιμου Τσιαπάρα.

«Η προσπάθεια για συνεχή ανοδική πορεία δεν σταματά. Κεντρικός στόχος μας είναι πλέον και η απόκτηση της διεθνώς αναγνωρισμένης διαπίστευσης κατά Joint Commission International (JCI), η οποία θα συμπληρώσει μια σειρά διεθνών πιστοποιήσεων που ήδη διαθέτει το νοσηλευτικό κέντρο» τονίζει από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Θεμιστοκλής Χαραμής, προαναγγέλλοντας τα επόμενα βήματα που επισφραγίζουν τη νέα εποχή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ