από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Πώς θα γίνει η επιλογή των επιτελικών στελεχών στο Δημόσιο

Το αποκάλυψε το υπ. συντονισμού κυβερνητικού έργου Χρ. Βερναρδάκης
Πώς θα γίνει η επιλογή των επιτελικών στελεχών στο Δημόσιο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιλογή των επιτελικών στελεχών στο Δημόσιο αποκάλυψε ο υπουργός συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» τόνιζε πως η επιλογή θα γίνει με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι τα τυπικά προσόντα, η προϋπηρεσία καθώς και οι διαδικασίες αξιολόγησης.

Τα στελέχη, μάλιστα, που θα προκριθούν για τις θέσεις αυτές θα προέρχονται από τη «δεξαμενή» του μητρώου επιτελικών στελεχών που έχει συγκροτηθεί και τηρείται ενώ μπορούν να διεκδικήσουν θέση και όλα τα υψηλής στάθμης στελέχη είτε προέρχονται από τη δημόσια διοίκηση είτε από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όταν, δε, όπως υποστήριξε ο κ. Βερναρδάκης, καθίστανται άγονες αυτές οι επιλογές, τότε θα προκριθεί μία θεσμική επιλογή έξω από το δημόσιο τομέα.

«Την τελική απόφαση θα κάνει ο υπουργός μέσα από τις προτάσεις που θα έχουν αξιολογηθεί μέσα από την εθνική επιτροπή επιλογής προσωπικού, είναι διοικητική αυτή η αρμοδιότητα», τόνισε ο κ. Βερναρδάκης.

Μάλιστα, η διαδικασία, όπως πρόσθεσε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Στόχος της κυβέρνησης σχετικά με την επιλογή των επιτελικών στελεχών είναι, σύμφωνα και με τον κ Βερναρδάκη -σημειώνεται πως ήδη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, έχει τοποθετηθεί επί του θέματος- η αποκομματικοποίηση των θέσεων αυτών, «οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων είναι ένα υβρίδιο μεταξύ πολιτικού μετακλητού στελέχους και επικεφαλής του διοικητικού μηχανισμού. Είναι μία πάγια παθογένεια της δημόσιας διοίκησης, επικεφαλής διοικητικού μηχανισμού να τίθεται πολιτικό πρόσωπο, αυτή η σχέση δημιουργούσε τόσο ισχυρά πελατειακά κυκλώματα ώστε ήδη το παλιό πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να απαγορεύσει την κάθοδό τους στις εκλογές».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.