Την έκδοση στις ΗΠΑ του 38χρονου Αλεξάντρερ Βίνικ, του αποκαλούμενου βασιλιά του bit coin πρότεινε η εισαγγελέας του ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

«Δεν είμαι ιδιοκτητης της πλατφόρμας που αναφέρεται», ξεκεθάρισε ο ίδιος μέσω του Ρώσου διερμηνέα της επιλογής του: «Έίμαι τεχνικός εμπειρογνωμνονας και ασχολούμαι με την παραγωγή κρυπρονομισμάτων σε επιπεδο συμβουλών. Είμαι σύμβουλος και η πλατφόρμα ήταν ενας πελατης μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι ιδιοκτητης».

Ο κατηγορουμενος εξηγησε στην απολογία του τους λόγους που δεν θέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ ενώ έχει συναινεσει ηδη να εκδοθει στη Ρωσια για μια μκροαπάτη 10.000 ευρω. Οπως ισχυρίστηκε δεν έχει διαπράξει το αδίκημα για το οποίο ζητείται η έκδοσή του εν διατύπωσε και φόβους ότι συις ΗΠΑ δεν θα έχει μία δίκαιη δίκη.

Οι συνηγόροί του Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Νικ. Πατεράκης και Αλ. Σπυριάδης, είπαν πως δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ ενω ξεκαθάρισαν πως δεν εχει τελεστεί η πράξη απο τον εντολέα τους. Σε κάθε περιπτωση επειδή οι αδικες πράξεις μεσω διαδυκτίου θεωρειται ότι διαπραττονται σε κάθε σημείο της γής, αρα και στην ελλάδα, ζητησαν να δικαστεί, να θεωρεί ότι πρέπει, απο τις ελληνικες δικαστικές αρχες.

Η αποφαση θα εκδοθεί την ερχόμενη Τεταρτη.