Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ο
οποίος κάλεσε τον Πιέρ Μοσκοβισί να διαψεύσει συγκεκριμένα σημεία του
βιβλίου «Adults in a room» έπειτα από τα αιχμηρά σχόλια που έκανε ο
επίτροπος οικονομικών της Ε.Ε.

Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε τον Μοσκοβισί να αποκαλύψει σε ποια σελίδα του βιβλίου υπάρχει η παραμικρή ανακρίβεια.«Ας μου επιτρέψει ο κ. Μοσκοβισί να του θέσω την ίδια ερώτηση που έθεσα στον κ. Σόιμπλε: Σε ποιά παράγραφο, σε ποια σελίδα, σε ποιο κεφάλαιο του βιβλίου μου υπάρχει έστω και η παραμικρή ανακρίβεια όσον αφορά κάτι που είπε ή έκανε; Όλα τα άλλα περιττεύουν», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης μέσω twitter.

Είχε προηγηθεί η επίμαχη ατάκα του Πιέρ Μοσκοβισί ότι το βιβλίο Γιάννη Βαρουφάκη ήταν περισσότερο σαν παραμύθι. Ειδικότερα, ο κ. Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από το Eurogroup της Δευτέρας κάλεσε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αποχωρεί πλέον από τη θέση του επικεφαλής, να γράψει ένα βιβλίο για τη θητεία του.

«Περιμένουμε το βιβλίο. Είμαι σίγουρος ότι θα γραφτούν πολλά βιβλία για αυτό το μακρύ και περίπλοκο έπος», είπε ο Επίτροπος των Οικονομικών, αναφερόμενος στην υπόθεση της διάσωσης της Ελλάδας. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. «Βιβλία που θα είναι διαφορετικά από εκείνο του Βαρουφάκη, που ήταν περισσότερο σαν παραμύθι. Κάποιος πρέπει να γράψει μία ιστορία ενηλίκων, χωρίς παράνοια, την πραγματική ιστορία… Και το αφήνω εκεί. Δεν μπορούσα να αντισταθώ», είπε.