Ωρες αγωνίας και υψίστης επιφυλακής για την ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες ημέρες, εν όψει της επίσκεψης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, με τον φόβο ένοπλης επίθεσης από ασύλληπτο «πυρήνα» της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C. Με την υποψία ότι οι εννιά Τούρκοι, ηλικίας από 20 έως 64 ετών που συνελήφθησαν προ έξι ημερών σε διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, έχουν και άλλους συνεργούς. Επιπλέον εκφράζονται φόβοι ότι σε γειτονική περιοχή της Αθήνας, ίσως στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, μπορεί να υπάρχουν κρυμμένα όπλα (Καλάσνικοφ ή εκτοξευτές ρουκετών) που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν σε οποιασδήποτε μορφής επίθεση τις επόμενες ημέρες. Κάτι δηλαδή αντίστοιχο με το οπλοστάσιο που είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 2013 στην περιοχή του Αγίου Μερκουρίου στην Πάρνηθα και το οποίο συνδέθηκε σε δεύτερη φάση με μέλη του DHKP-C, χωρίς τότε να αναφερθεί οτιδήποτε.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στα κρησφύγετα των τούρκων ενόπλων υπήρχαν στοιχεία για τη «στρατιωτικού τύπου» εκπαίδευσή τους. Ωστόσο, τα περισσότερα στοιχεία που έχουν εντοπιστεί εξετάζονται αναλυτικά και με απόλυτη μυστικότητα από τους επιτελείς της Λεωφόρου Κατεχάκη, ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε απρόοπτο στη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου προέδρου.
Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία τούρκων ενόπλων στην Αθήνα φέρεται να υπήρξε προ μερικών εβδομάδων από μια συμπτωματική «συνάντηση», στα νότια προάστια, στελέχους του διωκτικών αρχών με έναν 40χρονο, μέλος του DHKP-C, που διωκόταν με εθνικό ένταλμα σύλληψης για ανάμειξη στην υπόθεση μεταφοράς οπλισμού με φουσκωτό ταχύπλοο, τον Ιούλιο του 2013, στη Χίο. Με τον αξιωματικό να ειδοποιεί τους συναδέλφους του για την παρουσία του αλλοδαπού ενόπλου στην Αθήνα, ο οποίος τέθηκε υπό παρακολούθηση. Με διεθνές ένταλμα σύλληψης των τουρκικών αρχών για τρομοκρατία διώκεται ένας ακόμα από τους συλληφθέντες, 59 ετών. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται να έχουν σαφή στοιχεία πότε εισήλθαν οι υπόλοιποι στη χώρα μας, αφού φέρεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει και πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Με κύριο ζητούμενο αν η αφιξή τους έγινε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν και δημοσιοποιήθηκε –προς τα τέλη Οκτωβρίου –η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.
Την τελευταία εξαετία υπήρξαν 4-5 περιπτώσεις εντοπισμού κρησφύγετων ή κινήσεων μελών του DHKP-C στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Γκύζη, Εξάρχεια, υπόθεση Χίου κ.λπ.), όπου όμως υπήρχε η εικόνα ότι προχωρούσαν σε προεργασία επίθεσης σε τουρκικό έδαφος. Το 2013, στην Πάρνηθα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε μέσα σε ένα θαμμένο πλαστικό βαρέλι τέσσερα Καλάσνικοφ, δέκα χειροβομβίδες και δεκάδες σφαίρες. Αρχικά υπήρχε η εικόνα ότι το οπλοστάσιο αφορούσε την τότε δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα ή άλλους έλληνες ενόπλους. Ομως από περαιτέρω εξέταση DNA και άλλες αναλύσεις του υπήρξε σύνδεσή του με μέλη της οργάνωσης DHKP-C.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ