«Χαλκευμένο» χαρακτήρισε το ηχητικό υλικό για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο τότε διευθυντής του Θ. Παπαδημητρίου. Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα από ιδρύσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς ήταν από τότε διευθυντής του. Στο επίμαχο cd φέρεται να συνομιλεί ο τότε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αδ. Γεωργιάδη επί των ημερών της θητείας του στο υπουργείο Υγείας με τον κ. Παπαδημητρίου. Κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τον χώρο της Υγείας, ο μάρτυρας, όταν ρωτήθηκε από βουλευτές για τις συνομιλίες αυτές, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι είναι αποτέλεσμα συρραφής και ότι δεν αναγνωρίζει τίποτα από όσα εμφανίζονται να συζητούν μεταξύ του. «Μπορεί κάποιος άλλος να είναι που έχει στήσει αυτόν τον διάλογο. Μπορεί να είναι συρραφές. Είναι χαλκευμένο το υλικό», είπε. Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει συγκεκριμένες στιχομυθίες, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε: «Ποτέ! Α, παπα, Τι είναι αυτά; Τα αρνούμαι τελείως».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αν. Μπαλωμενάκηςμε επιστολή του προς τον εισαγγελέα ζητεί να μάθει αν έχει διατάξει αρμοδίως πιστοποίηση της γνησιότητας του cd με το ηχητικό αποδεικτικό στοιχείο. Όπως αναφέρει σε αυτήν, «η πληροφορία αυτή θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη στην Επιτροπή μας, δεδομένου ότι κατά τη (χθεσινή) συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που δεν έχει ήδη ζητηθεί από εσάς, πρέπει να αιτηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Εγκληματολογικών Μελετών της Ελληνικής Αστυνομίας η πιστοποίηση της γνησιότητας του ψηφιακού αυτού μέσου».

Ερωτηθείς εξάλλου για τις κρατικές επιχορηγήσεις που ελάμβανε επί χρόνια το ΚΕΕΛΠΝΟ (το 1997 έλαβε σημερινά 2.500.000 ευρώ -τότε ήταν δραχμές- το 2000 έλαβε 8.800.000 ευρώ, το 2007 έλαβε 29.500.000 ευρώ, το 2008 έλαβε 53.700.000 ευρώ και το 2009 έλαβε το αστρονομικό ποσό των 132.500.000 ευρώ) και γιατί εμφανίζεται αυτή η διόγκωση των επιχορηγήσεων, ο μάρτυρας απάντησε ότι οι αρμοδιότητές του επεκτάθηκαν. «Στην αρχή, το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν αρμόδιο μόνο για το AIDS. Στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλα νοσήματα, όπως τα λοιμώδη», είπε. Όσον αφορά την διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε ότι αυτή γινόταν βάσει αλγορίθμου.