Σε ηλικία 98 ετών πέθανε, την Τετάρτη, ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης, εμβληματική μορφή της Ερμού. Ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας, με το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων, μέχρι τελευταία έδινε καθημερινά το «παρών» στην επιχείρησή του η οποία ιδρύθηκε το 1860.

Αρχοντικός, κομψός και επιβλητικός, με αυτές τις λέξεις μιλούσαν γι’αυτόν όσοι τον είχαν γνωρίσει. Από παιδί γνώρισε τον χώρο του εμπορίου. Ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημα από τα φοιτητικά του χρόνια, το οποίο κατέληξε να είναι το πάθος του.

Ο πατέρας του, Δημήτρης, εργαζόταν στην επιχείρηση από το 1890, την αγόρασε όμως το 1907. Η τοποθεσία του καταστήματος παραμένει η ίδια για πάνω από έναν αιώνα: Ερμού 27. Χρονολογείται από την εποχή του Όθωνος. Από την εποχή του Όθωνος.

Όπως και η τοποθεσία έτσι και η ποιότητα του καταστήματος δεν άλλαξε ποτέ. Ήταν αξιοσημείωτη με καλά εισαγόμενα εμπορεύματα από σπουδαίους οίκους του εξωτερικού.

Πιστοί πελάτες παρήλαυναν από την επιχείρηση, το οποίο βραβεύτηκε από την κυβέρνηση Σημίτη με το βραβείο της παλαιότερης εμπορικής επιχείρησης.

Ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης σπούδασε στη Γαλλία σχέδιο μόδας, αντικείμενο συναφές με εκείνο της οικογενειακής επιχείρησής του.

Ιδιαίτερη στιγμή για τον έμπορο εκείνη στην οποία φωτογραφήθηκε με το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, όταν Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν σταμάτησαν μπροστά στη βιτρίνα του καταστήματος «Αλεξανδράκης».

Η κηδεία του Ευτύχιου Αλεξανδράκη θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.