Προβλήματα με την αιθαλομίχλη στην περιοχή της Λάρισας εντοπίζει αυτή την εποχή ο Σταθμός Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της περιοχής, όπου καταγράφει αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων παρουσιάζονται, κυρίως, τις βραδινές ώρες (από 20:00 έως 04:00), ιδιαίτερα όταν επικρατούν συνθήκες άπνοιας και υψηλής σχετικής υγρασίας, ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας οι τιμές κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτό οφείλεται στις καύσεις για την θέρμανση των κτιρίων και, κυρίως, στη χρήση του ξύλου ως καυσίμου στα τζάκια και στις σόμπες των κατοικιών.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια υπηρεσία, συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν την χρήση των τζακιών και σομπών για την θέρμανση των κτιρίων και ενημερώνει πως απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας, υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες, καθώς και η χρήση, ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Επίσης, συστήνει στα άτομα αυξημένου κινδύνου με αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα, να αποφεύγουν την σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με ιδιαίτερη κυκλοφορία.