Μετά τις τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι έκτακτοι του υπουργείου Πολιτισμού διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή δεδουλευμένων, επιδομάτων όπως επίσης και τη μη απόδοση αδειών, διεκδικώντας περαιτέρω άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και νομιμοποίηση όλων των εργαζόμενων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού που προκήρυξε την 24ωρη απεργία καλεί όλους τους εργαζόμενους στην πραγματοποίηση της απεργίας και επιπλέον σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας, Σύνταγμα). Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

1. Λύση για τους συναδέλφους παρατασιούχους καθαριστές. Ζητάμε την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Ιούνη και έπειτα.

2. Καταβολή άμεσα του Ανθυγιεινού Επιδόματος σε όλους τους ΙΔΟΧ εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ.Α. που το δικαιούνται.

3. Απόδοση όλων των αδειών μητρότητας και ασθενείας και στους ΙΔΟΧ εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

4. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων ΙΔΟΧ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.