Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας που είχε σταλεί στις 18 Νοεμβρίου -σε απογευματινή βάρδια- για την φύλαξη σπιτιών πλημμυροπαθών στην Μάνδρα αποσύρθηκε προκειμένου να συμμετέχει στα μέτρα προστασίας των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου!

Η μετακίνηση αυτή που παρουσιάζει «Το Βήμα» δημιουργεί νέα ερωτηματικά σε σχέση με τη διαχείριση από την ΕΛ.ΑΣ των μέτρων προστασίας χιλιάδων κατοίκων στην περιοχή της Μάνδρας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Επιπλέον προκαλεί απορίες σε σχέση με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, με την μορφή διάψευσης της δημάρχου Μάνδρας κυρίας Ιωάννας Κριεκούκη που είχε υποστηρίξει ότι «ομάδα ΟΠΚΕ που είχε διατεθεί στις 18 Νοεμβρίου στην Μάνδρα είχε αποχωρήσει για να φυλάξει το σπίτι του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα».
Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «το Σάββατο 18 Νοεμβρίου είχαν διατεθεί στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου 297 αστυνομικοί με 3 Ο.Π.Κ.Ε., 96 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Μια από τις Ο.Π.Κ.Ε. μετακινήθηκε προσωρινά, για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο και για μικρό χρονικό διάστημα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου». Κι ότι ασφαλώς δεν υπήρχε θέμα να συμμετέχει στην φρούρηση της κατοικίας του κ Τσίπρα.

Ωστόσο αυτό που μνημονεύει η ΕΛ.ΑΣ φέρεται ότι είναι η «μισή αλήθεια». Η μετακίνηση στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αφορά λοιπόν την «συνοδεία» και τα μέτρα ασφαλείας του Πρωθυπουργού στην διάρκεια της παρουσίας του στο Α Νεκροταφείο (Νέο Κόσμο) στην κηδεία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού καθηγητή και διαννοούμενου Κώστα Βεργόπουλου. Ομως στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ δεν μνημονεύεται ότι υπήρχε κι άλλη «αφαίρεση» αστυνομικής δύναμης από την Μάνδρα την ίδια μέρα. Κι αυτό προκειμένου να σταλούν για φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδσούρου προκειμένου να καλυφθεί η μετακίνηση -για αλλο λόγο- διμοιρίας των ΜΑΤ που υπήρχε εξω από τα γραφεία του κυβερνητικού κόμματος. Η ομάδα ΟΠΚΕ που πήγε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε μετά από αρκετές ώρες στη Μάνδρα. Δηλαδή υπήρχε πράγματι αφαίρεση δύο ΟΠΚΕ από την Μάνδρα κι από τις οποίες η μία επιχειρήθηκε να «καλυφθεί» .