από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 
 

ΕΟΠΥΥ: Διευκόλυνση πολιτών και παρόχων Υγείας της Δ. Αττικής

Αίτημα ΦΣΑ για γνωματεύσεις, συνταγές και πληρωμές
ΕΟΠΥΥ: Διευκόλυνση πολιτών και παρόχων Υγείας της Δ. Αττικής
(File: 20150802_babouk15.JPG )
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με στόχο τη διευκόλυνση δικαιούχων πολιτών στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕΔΙ) Ελευσίνας, αρμόδια για την εξυπηρέτηση στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής, λειτουργεί κανονικά.

Οι πολίτες και οι πάροχοι Υγείας που υπάγονται στην ΠΕΔΙ Ελευσίνας και αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητας του Οργανισμού, μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 5565502-3.

Η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει επίσης ότι για τους πληγέντες δικαιούχους πολίτες και παρόχους Υγείας της περιοχής, θα υπάρξει μέριμνα για την διευκόλυνση και την κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση των αιτημάτων τους.

Με επιστολή του προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) έχει ζητήσει, λόγω των εκτάκτων καταστάσεων που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Αττική, το Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας να μπορεί να συνταγογραφεί γνωματεύσεις αναλωσίμων για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη (που τώρα δεν επιτρέπεται) και να επιτραπεί στους γιατρούς της Μάνδρας που έχουν καταστραφεί τα ιατρεία τους, να συνταγογραφούν στο Δημοτικό Ιατρείο της Μαγούλας, ώστε με την παρουσία τους να βοηθήσουν το δύσκολο πλέον έργο της δημοτικής δομής. 

Επίσης, λόγω της καταστροφής έξι φαρμακείων και πολλών κατοικιών στην περιοχή της Μάνδρας, ο ΦΣΑ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ:
- να πληρωθούν όλα τα φαρμακεία της Μάνδρας όλες τις συνταγές και τις γνωματεύσεις αναλωσίμων, χωρίς την υποχρέωση υποβολής φυσικού αρχείου, καθώς όλες οι συνταγές είναι καταχωρημένες ηλεκτρονικά και υπάρχει το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα, και

- να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των κατατεθειμένων λογαριασμών των συνταγών και των αναλωσίμων των φαρμακείων της Μάνδρας των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, κατ' εξαίρεση νωρίτερα από τα υπόλοιπα φαρμακεία και όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην κατεπείγουσα ανάγκη αποκατάστασης της λειτουργίας τους.
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-