«Oι ένοπλοι προστάτες της εκμετάλλευσης που βρέθηκαν στο στόχαστρό μας είχαν τύχη και στις δύο επιθέσεις. Στην πρόσφατη επίθεση τα αντανακλαστικά του μπάτσου που έσκυψε τη στιγμή που ο σύντροφος της Οργάνωσης πατούσε τη σκανδάλη, έσωσαν το τομάρι του και την ομάδα του. Δεν είχαμε το χρόνο να μετακινηθούμε και να τους πλησιάσουμε για να τους ξαναβρούμε ακάλυπτους και να τους ξαναρίξουμε. Ούτε επιτρεπόταν να γαζώσουμε το σημείο, ποντάροντας στις πιθανότητες μερικές σφαίρες να βρουν στόχο. Η επιχείρηση απαιτούσε χειρουργική ακρίβεια, γιατί ήταν συγχρονισμένη με τα φανάρια και την απουσία πεζών και αυτοκινήτων από το χώρο της επίθεσης».
Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» -σε κείμενο που ανήρτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο διαδικτυακό τόπο Indymedia περιγράφουν την επίθεση, προ δέκα ημερών, στη διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια όπου δεν σημειώθηκε τραυματισμός αστυνομικού. Είχε προηγηθεί επίθεση εναντίον του ίδιου στόχου τον περασμένο Ιανουάριο -χωρίς κείμενο ανάληψης ευθύνης- όπου είχε τραυματισθεί ένας αστυνομικός. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι στο κείμενο της οργάνωσης υπάρχουν συνεχείς απειλές για αστυνομικούς , δικαστικούς, πολιτικούς και άλλα πρόσωπα ενώ πάλι υπάρχει αναφορά για τα θέματα των δωρεάν μετακινήσεων στα μέσα μαζικής μετοφοράς. Ακόμη σημειώνουν ότι στο νέο κείμενο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» υπάρχει εκτεταμένη ανάλυση γιατί πραγματοποιήθηκε η επίθεση του Ιανουαρίου 2017 εναντίον των ΜΑΤ που συνδυάζεται και με την τότε σύλληψη του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Ακόμη για την τότε επίθεση σημειώνεται ότι «στη καταστολή της διαδήλωσης ενάντια στον πρόεδρο των ΗΠΑ και στην εισβολή στα Εξάρχεια στην επέτειο της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η επίθεση στα ΜΑΤ ήταν λαϊκή απαίτηση το Δεκέμβρη. Οι άνθρωποι που τίμησαν το Γρηγορόπουλο στα οδοφράγματα φώναζαν στους ένστολους δολοφόνους ότι «έρχεται η Επαναστατική Αυτοάμυνα»».

Από την ίδια «μήτρα» με τον «Επαναστατικό Αγώνα»
Ωστόσο για τον λόγο της νέας πρόσφατης επίθεσης στα ΜΑΤ, για την οποία υπήρχαν αναφορές από την ΕΛ.ΑΣ ότι αποτελεί αντίποινα για την σύλληψη του 29χρονου «αποστολέα των τρομοδεμάτων», αναφέρεται μόνο σχετικά ασαφώς και με έμμεσο τρόπο ότι «ξαναχτυπήσαμε δεύτερη φορά το ίδιο μπατσικό πόστο και τρίτη φορά στο ίδιο σημείο, στο ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που η σαπίλα της αριστεροκεντροδεξιάς πραγματοποιούσε ακόμα ένα σόου αναβάπτισης, για να δείξουμε ότι η ένοπλη αντίσταση παραμένει στα κοινωνικά μέτωπα μέχρι το τσάκισμα της κρατικής τρομοκρατίας, μέχρι τη νίκη του κάθε αγώνα».
Χωρίς να προσδιορίζεται ρητά η περίπτωση της σύλληψης του 29χρονου. Μάλιστα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη επισημαίνουν ότι τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στο τωρινό κείμενό τους αποστέλλουν μηνύματα συμπαράστασης μόνο στην Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη του «Επαναστατικού Αγώνα» και όχι σε κρατούμενα μέλη των «Πυρήνων» ή αλλους ενόπλους που παραμένουν στις φυλακές. Με το δεδομένο ότι ο 29χρονος που συνελήφθη για τα δέματα βόμβες φέρεται να είχε σχέση με τους «Πυρήνες» αλλά και σημαντικό αντίκρισμα στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να εκτιμούν ότι η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» προέρχεται από το ίδιο τμήμα του αναρχικού χώρου με τον «Επαναστατικό Αγώνα» και υπάρχουν κοινές αναφορές των ενόπλων αυτών.
Επιπλέον οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι και σ΄ αυτή την περίπτωση ο συντάκτης της προκήρυξης της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» – η οργάνωση έχει στείλει δύο κείμενα σχετικά με τέσσερις επιθέσεις- παραθέτει γεγονότα παλαιοτέρων δεκαετιών που αποτελεί είτε ένα δείγμα της ηλικίας του ή του συγκροτημένου αρχείου που διαθέτει. Οι αστυνομικοί μιλούν ακόμη για συγκροτημένο κείμενο όσον αφορά το θεωρητικό σκέλος του αλλά με υπερβολές σε σχέση με τις επιχειρησιακές δυνατότητες της οργάνωσης.
Γιατί επιλέξαμε το ΠΑΣΟΚ
Στην προκύρηξη αναφέρεται ότι: «με τη πρώτη και τη τρίτη ένοπλη παρέμβασή μας, δράσαμε δυο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ(ΣΣ εννοούν την πρώτη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και την Τρίτη στην γαλλική Πρεσβεία όπου υπήρχαν κοντα αστυνομικές δυνάμεις) δηλώνοντας ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται κι ότι σύντομα θα ερχόταν η ώρα τους. Στις 10 Γενάρη 2017 κάναμε μια πρώτη προειδοποιητική επαφή, ρίχνοντας μια βολή στη κλούβα που σταθμεύει μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και άλλες δυο δίπλα σ’έναν σκοπό. Στις 6 Νοέμβρη επιτεθήκαμε πάλι σε αυτά τα καθάρματα».
Για τον τρόπο δράσης τους λένε: «Είπαμε ότι η τακτική που επιλέγουμε αντιστοιχεί στο πολιτικό στόχο. Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τις διαφορετικές τακτικές του αντάρτικου. Θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε τους βασανιστές των ΜΑΤ από μεγαλύτερη απόσταση ή θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε με απόλυτη ασφάλεια σε στιγμή που κινούνται με τη κλούβα ή να βρούμε τον πιο απομονωμένο σε μια τυχαία ευκαιρία. Πάντα υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες. Δεν υποτιμάμε τη δυνατότητα του απόλυτου αιφνιδιασμού και εγκλωβισμού και δεν θα την αρνηθούμε. Δεν αξίζει κανένας σεβασμός σ’ αυτά τα αντικοινωνικά καθάρματα.
Αλλά επιλέξαμε δυο φορές να χτυπήσουμε σε σημείο που μια σταθμευμένη μονάδα βρίσκεται στη μεγαλύτερη ετοιμότητα και προστατεύεται από βαριάεξοπλισμένα τζιπ και ασφαλίτες. Χτυπήσαμε φάτσα εκεί που εκφράζεται μαζικά και συχνότερα η πλατιά αντίσταση στην αστυνομική τρομοκρατία…
Όταν λέμε νίκη στους αγώνες των καταπιεσμένων, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε δυνατότητες γι’ αυτό. Όταν λέμε κοινωνική χειραφέτηση από την ταξική καταπίεση, πρέπει να είναι άμεσος στόχος το τσάκισματης τρομοκρατίας κράτους και αφεντικών.
Βάζουμε στο στόχαστρό μας τον πόλεμο που διεξάγει το κράτος για την εξαθλίωση των εκμεταλλευόμενων κι ενάντια στην επιβίωση των αποκλεισμένων. Γι’ αυτό, είναι ανάγκη ζωής να οργανώσουμε σήμερα την ένοπλη κοινωνική αντίσταση…».

«Οι ομάδες δεν έχουν πάει βήμα μπροστά…»
Αναφερόμενοι στις άλλες οργανώσεις και στον τρόπο δράσης τους εντοπίζουν «πρόβλημα» στις αποσπασματικές ενέργειες: «Οσο δραστήριοι κι αν είναι οι απομονωμένοι πυρήνες δεν μπορούν να αναβαθμίσουν την αντίσταση. Όση ζημιά και να κάνει στον εχθρό ένα χτύπημα, σκοπός του πρέπει να είναι η πλατιά επαναστατική αυτοοργάνωση.Η προπαγάνδα μέσα από τη δράση είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό της δράσης. Όλες οι ομάδες που έχουν ανυψώσει αυτό το συμπληρωματικό χαρακτηριστικό σε κύριο στόχο, δεν έχουν πάει βήμα μπροστά προς τη συγκρότηση επαναστατικού κινήματος. Η άμεση δράση είναι παράδειγμα δύναμης ενάντια στη τρομοκρατία κράτους και αφεντικών. Αλλά το παράδειγμα της άμεσης δράσης δεν είναι επαναστατικό σχέδιο από μόνο του. Αυτή η μορφή πολιτικής προπαγάνδας χρησιμοποιείται και από ρεφορμιστικές οργανώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις συγκεντρωτικά και σε άλλες περιπτώσεις ενάντια στην αυτονομία του κοινωνικού κινήματος. Η άμεση συμμετοχή στους αγώνες που δίνονται κάθε μέρα, στη μαζική οργάνωση της ενεργητικής αντίστασης, στο άπλωμα της ένοπλης πάλης, στο ξέσπασμα και το δυνάμωμα των εξεγέρσεων, χαρακτηρίζει την επαναστατική δράση…
»Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας αγωνίζεται για τη συγκρότηση της πλατιάς ένοπλης κοινωνικής αντίστασης με δυο τρόπους: Ενα, με την άμεση απάντηση στην τρομοκρατία κράτους και αφεντικών, με όποιες δυνάμεις έχουν οργανωθεί. Και δυο, με το κατέβασμα της ένοπλης πάλης μέσα στα κοινωνικά μέτωπα…».
Και καταλήγουν με τα συνθήματα: «Να οργανώσουμε ένα καραούλι σε κάθε γειτονιά». «Ξεσηκωνόμαστε, οργανωνόμαστε, οπλιζόμαστε για να γκρεμίσουμε τους αφέντες»