«Να αποδοθούν ευθύνες» για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών από τη φονική καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας και της Ν. Περάμου, ζητά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Οπως δήλωσε, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα, «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτήν τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν».

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς, αλλά και για να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν οι πιθανές ζημιές στα σχολικά κτίρια.

Το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη και ετοιμότητα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, καθώς η κακοκαιρία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα ενταθεί στη διάρκεια της νύχτας.

Ηδη η μικρής διάρκειας και έντασης βροχόπτωση γύρω στις 21.00 προκάλεσε ξανά την υπερχείλιση των αποτραβηγμένων νερών στους δρόμους, αλλά και νέα ανησυχία στους κατοίκους και τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού, που επιχειρούν για την απάντληση των νερών και τη διάνοιξη των δρόμων.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Ωστόσο, άκρως απογοητευτική ήταν η εικόνα που μετέφεραν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα από την κατάσταση των δρόμων και ειδικότερα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών, στο τμήμα από την Ελευσίνα έως τον Αγ. Σωτήρα – περίπου 13 χλμ. – από την αυτοψία που πραγματοποίησαν μια ώρα αργότερα.

Κατά μήκος της οδού, και από τις δύο πλευρές, βρίσκονταν «στραπατσαρισμένα αυτοκίνητα κάθε είδους και μεγέθους».

Περισσότερο σοκαριστική ήταν η εικόνα του δρόμου, ο οποίος ήταν «κομμένους σε τρία-τέσσερα σημεία από νέα ρέματα. Τα αρχικά – παρακείμενα της οδού – ρυάκια, εύρους μισού ή ενός μέτρου, είχαν μετατραπεί σε ποτάμια πλάτους 4 και πλέον μέτρων, καταστρέφοντας το οδόστρωμα.

Επίσης, απογοητευτική ήταν η εικόνα των δρόμων στη Μάνδρα. Για τη διανυκτέρευση των πληγέντων, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου, επιλήφθηκαν οι όμοροι δήμοι.