Μαθητές από 32 πόλεις της χώρας δήλωσαν εφέτος συμμετοχή στις εκστρατείες του Ecocity για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση. Οι μαθητές ανέλαβαν να ερευνήσουν προβλήματα πρόσβασης και να καταθέσουν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017 προτάσεις στις Τοπικές Αρχές, για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη τους.
Συγκεκριμένα θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης.
Θα προσεγγίσουν εκπροσώπους τοπικών Φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα ερευνήσουν τη γνώμη των πολιτών για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.
Οι ομάδες από τα Γυμνάσια που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία ECOMOBILITY θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους σε Πράσινες Μεταφορές και την αντίληψη που επικρατεί για την Οικολογική Μετακίνηση. Αντίστοιχα οι ομάδες από τα Ειδικά Σχολεία που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία FREE MOBILITY, θα εξετάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης προσβασιμότητας και σεβασμού στις ανάγκες πολιτών και επισκεπτών με κινητικές δυσκολίες.
Η 15η περίοδος της Εκστρατείας ECOMOBILITY είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στοιχεία και πληροφορίες για την Εκστρατεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.ecomobility.gr και στο σελίδα facebook www.facebook.com/EcomobilityGR