από metereologos.gr
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
 

Στο ΦΕΚ το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Κρήτης

Το πρώτο από τα 12
Στο ΦΕΚ το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Κρήτης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε το αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Κρήτης. Πρόκειται για το πρώτο από τα 12 συνολικά Χωροταξικά Πλαίσια που θεσμοθετούνται για όλες τις περιφέρειες.

Όπως έγινε την Τρίτη γνωστό, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, στους στόχους του νέου Χωροταξικού Πλαισίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

. Η ενίσχυση του διεθνούς και ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Κρήτης με έμφαση στην ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών υποδομών μεταφοράς και νέες, στρατηγικού χαρακτήρα, υποδομές και εγκαταστάσεις για υποδοχή διεθνών αγωγών και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καθώς και την υποστήριξη της ερευνητικής και τεχνολογικής δραστηριότητας του νησιού.

. Η προώθηση της χωρικής ολοκλήρωσης της Περιφέρειας Κρήτης. Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου πρότυπου αγροτικής οικονομίας και της σύνδεσης της αγροτικής οικονομίας με τον ποιοτικό τουρισμό.

. Η ολοκλήρωση των αναγκαίων χωρικών δράσεων για την προώθηση ενός πρότυπου χωρικής οργάνωσης. Αυτό γίνεται προκειμένου να μην μειωθούν περισσότερο η αγροτική γη και οι δασικές εκτάσεις.

«Το πρόσφατα αναθεωρημένο περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο της Κρήτης αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού και θεωρείται χρήσιμο εργαλείο, για τη σύνδεση του σχεδιασμού τού χώρου με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθακης.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-