Σε ξενοδοχείο στην Κόρινθο παραμένει το κονβόι δέκα οχημάτων (κυρίως τύπου «βαν») που φέρεται να μεταφέρει αγαθά πρώτης ανάγκης σε καταλήψεις στα Εξάρχεια και στο κέντρο της ΑΘήνας .

Στόχος των επιτελών της ΕΛΑΣ είναι πιθανόν να ελέγξουν το περιεχόμενο των δεμάτων που μεταφέρονται ενώ εξετάζονται οι αναφορές ότι την σχετική αποστολή ανθρωπιστικού υλικού οργάνωσαν Γάλλοι αντιεξουσιαστές.

Η μετακίνηση αυτού του κονβόι, με άγνωστες μέχρι τώρα προμήθειες, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επιτελείς της ΕΛΑΣ στην λεωφόρο Κατεχάκη και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Αθήνας. Κι αυτό γιατί η χρονική συγκυρία -λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου με τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων- προκαλεί περαιτέρω ερωτηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα οχήματα αυτά εισήλθαν στην χώρα μας, το μεσημέρι της Δευτέρας, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κατευθύνθηκαν στην Αθήνα μέσω του οδικού άξονα Ιωαννίνων -Πατρών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τέτοιου είδους αποστολή «ανθρωπιστικής βοήθειας» προς καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας υπήρξε και τον Μάρτιο του 2017 χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ομως στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζονται πολλά ερωτηματικά από τους επιτελείς της ΕΛΑΣ.