Πρώτο θέμα σε πολλά μεγάλα Αλβανικά ΜΜΕ είναι το έγκλημα που σημειώθηκε
στον Ξεροπόταμο Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης το βράδυ της Παρασκευής , με
θύμα 35χρονο πατέρα δύο παιδιών από την Αλβανία και θύτη, μία 26χρονη
τοξικομανή.

Με εκτενή ρεπορτάζ για το χαρακτήρα αλλά και την εργατικότητα του 35χρονου Βαλντόν Λόκα, τα Αλβανικά μέσα περιγράφουν όλα όσα διαδραματίστηκαν στο μοιραίο περιστατικό όταν για μία ασήμαντη αφορμή ο άτυχος άνδρας έπεσε νεκρός από το ξέσπασμα της 26χρονης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr η σορός του άτυχου 35χρονου άνδρα, επιβιβάστηκε σήμερα σε πλοίο το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί, θα ξεκινήσει οδικώς το ταξίδι για την Αλβανία με τη συνοδεία συγγενών.

Φόνος για ασήμαντη αφορμή

Το μοιραίο περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής όταν ο Λόκα βγήκε από το σπίτι για να κάνει παρατήρηση στη γειτόνισσά του, η οποία φώναζε αναστατώνοντας τη γειτονιά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 26χρονη η οποία είναι χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών, άρχισε να βρίζει όποιον έβρισκε μπροστά της.

Ο άτυχος 35χρονος, κάποια στιγμή την πλησίασε προκειμένου να της ζητήσει να σταματήσει να κάνει φασαρία με αποτέλεσμα η 26χρονη να αρπάξει ένα μαχαίρι με το οποίο κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στο στήθος του Βαλντόν Λόκα.

Στη φυλακή η 26χρονη

Εν τω μεταξύ, τον δρόμο για την φυλακή πήρε η 26χρονη που παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον 35χρονο. Το πρωί βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, δηλώνοντας μετανιωμένη για το τραγικό περιστατικό. Μάλιστα φέρεται κατά τη διάρκεια της απολογίας της να δήλωσε «Συγγνώμη, δεν το ήθελα, δεν είμαι δολοφόνος».